czy to pompa czy to wtryski
Moderator: Moderatorzy
czy to pompa czy to wtryski
WITAJCIE MAM PROBLEM TEGO TYPU ZE W MOIM BMW 525 ROK 1993 CIEKNIE POMPA I TRZY WTRYSKI SAMOCHOD JAK JEST ZIMNY PALI IDEALNIE JAK JEST CIEPLY POTRZEBUJE KILKU SEKUND WIEM żE MUSZE USZCZELNIC POMPE WTRYSKI TO DROBNOSTKA WYSTARCZY PODOKRęCAć USZCZELNIENIE POMPY KOSZTUJE U MNIE 550Zł A CO JEżELI PO USZCZELNIENIU POMPY BęDZIE TAK SAMO I SIE WPIEPSZE TYLKO W KOSZTA A DROGA URZYWANA POMPA KOSZTUJE 700ZL CO ROBIć A MOżE TO COś INNEGO. [/b]
- wojtek_blekitny
- Moderator

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
To, że kręci trochę na ciepło jest "przypadłością" tds'ów -> ma związek z pompą wtryskową. A raczej jej wyeksploatowaniem <aczkolwiek nie sugeruję tu, że jest na granicy sprawności, czy też była źle eksploatowana>.
Potwierdzam opinię Łosiowego-> pompiarz po sprawdzeniu na stole probierczym powie, czy jeszcze coś z niej będzie.
PS. Uważaj na te pompy używane za <jak sam określiłeś> 700zł. Nie ma gwarancji, że nie wdepniesz w bagno, a cena baaardzo niska <chyba, że od znajomego>, jak na ten podzespół.
<tu dodam, że pewność i gwarancję będziesz miał kupując regenerowaną od Boscha, ale to już krotność ceny, którą podałeś>
Potwierdzam opinię Łosiowego-> pompiarz po sprawdzeniu na stole probierczym powie, czy jeszcze coś z niej będzie.
PS. Uważaj na te pompy używane za <jak sam określiłeś> 700zł. Nie ma gwarancji, że nie wdepniesz w bagno, a cena baaardzo niska <chyba, że od znajomego>, jak na ten podzespół.
<tu dodam, że pewność i gwarancję będziesz miał kupując regenerowaną od Boscha, ale to już krotność ceny, którą podałeś>
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
Dokładnie jak koledzy piszą mój pompiarz przed uszczelnieniem powiedział że sprawdzi czy czasem lepiej nie będzie kupić innej ale się okazało że będzie żyła i to mnie ucieszyło dobry fachowiec to podstawa ja na swojej po zrobieniu przejechałem ok.17tyś km i wszystko gra grunt to po zrobieniu dobrze ją ustawić na kompie.