525tds 1996rok, gasnie

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

kafer59
Świeżak
Świeżak

525tds 1996rok, gasnie

Post autor: kafer59 »

Witam wszystkich...
Cos sie dzieje z silnikiem, na kompie nie ma bledow. Dzis mi nagle zgasla a zapalila od zeba. Dzieje sie to czesto raz na dwa dni. czasami przygasnie i sie zbierze a teraz gasnie... i nie wiem czego to problem , prosilbym bardzo o pomoc,
Pozdrawiam
aadriaano
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Podkarpackie

Post autor: aadriaano »

Kolego miałem podobny problem... Uciekała mi ropa z pod nastawnika i samochód co jakiś czas gasł.... Oglądnij sobie dokładnie pompe czy masz suchą...

[ Dodano: Wto Paź 14, 2008 2:42 pm ]
U mnie były identyczne objawy...
kafer59
Świeżak
Świeżak

Pompe mam slucha mechanik mowil ze silnik jest ideal, ale jak to mozna sprawdzic to sam bym zerknal...
aadriaano
Bywalec

Nie masz problemu z falowaniem obrotów??Musisz dokładnie obejrzeć pompe... Kolega miał też taki przypadek tylko w jego przypadku okazało się,że miał nieszczelny układ(założył przeźroczyste wężyki i ciągnął sobie powietrze) jeżeli nie masz czarnych wężyków idących od filtra do pompy to zobacz sobie czy nie podchodzi CI tam powietrze... Jak to zrobisz to się odezwij...Postaram Ci się pomoc
kafer59
Świeżak
Świeżak

Węzyki mam czarne, problem doszedl jeszcze taki ze jak jest na postoju zimna to cos stasznie sie tlucze jak wcisne sprzeglo to przestaje ale jak potrzymam dluzej to znow tylko ciszej, i za kazda razo jak wcisne to przestaje, nie wiem czy tez sprzedlo nie siada , przy zmianie biegow to raz szarpie a raz lagodnie...
aadriaano
Bywalec

hm... oj to teraz dałeś do myslenia... ciężko w tym momęcie jest mi coś powiedzieć...
ODPOWIEDZ