[E34] Górne mocowanie amortyzatora Problem

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Tomko
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie

[E34] Górne mocowanie amortyzatora Problem

Post autor: Tomko »

Witam , zabrałem się za wymianę amorków z przodu oraz spręży, chciałem również wymienić poduszki amora ... I tu pojawił się problem , są one tak jakby połączone z tym elementem w który wchodzi sprężyna .. Tak jak na rysunku :
Obrazek
Pozycja numer 1 ... Natomiast w sklepie dostałem takie coś jak na tej aukcji
http://moto.allegro.pl/poduszka-bmw-e24 ... 86424.html
I teraz pytanie , to się jakoś rozbiera ? Czy to co mi dali w sklepie to nie jest odpowiednia część ?

Teraz dopiero widzę że zły dział , prosiłbym o przeniesienie do odpowiedniego .
fryc
Bywalec
Seria: E34
Rocznik: 1994
Województwo: Lubuskie

Re: [E34] Górne mocowanie amortyzatora Problem

Post autor: fryc »

siema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie lubie krzyczeć ale lubię wykrzykniki.Do rzeczy.Sa dwa rodzaje gniazd do łożysk.musisz wiedzieć jaka jest średnica gniazda i jakie stoczenie końcówki amora.Dobieraj w jednym sklepie najlepiej albo mierz stoczenie amora które wchodzi w gniazdo tak żebyś nie latał tak jak ja zanim się o tym dowiedziałem.Te dwa rodzaje amorów i gniazd pasują do twojej buni.Jeden rodzaj gniazda jest zakrywany wielkim kapslem jak na twoim rysunku a ten następny małym kapselkiem.POZDRO
Tomko
Bywalec

Ale mi chodzi o to czy można jakoś oddzielić to mocowanie sprężyny od starej poduszki , bo nowa tego nie ma , a jak się przyglądałem staremu wygląda jakby było to w całości ..
fryc
Bywalec
Seria: E34
Rocznik: 1994
Województwo: Lubuskie

Post autor: fryc »

bo to jest w całości przecież.wątpię ze by było dostępne osobno,myślę ze to niemożliwe nawet.wyślij jakaś fote tej swoje części bo mnie wymieszało teraz...z góry i z boku fota powinna pomóc.ROZBIERAŁEŚ TEN MC PERSON???
WIESZ CO..JAK KTOŚ TO WYPRODUKOWAŁ OSOBNO TO POWINIENEŚ TO ZDEMONTOWAĆ BEZ PROBLEMU.DOBRE ŚCIĄGACZE I WIO.POZDRAWIAM.
Awatar użytkownika
carl0s
Moderator
Moderator
Seria: E46
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2000
Województwo: Zachodniopomorskie

Post autor: carl0s »

@ fryc - drugi raz upominam Cię odnośnie stosowania wielkich liter. Opanuj się, bo dostaniesz urlop od forum.

@ Tomko - Zamówiłeś złe części. Ta poduszka z allegro pasuje do roczników 1992 - do końca produkcji i to jest tak zwany wariant 3, czyli bez zintegrowanego talerzyka sprężyny. Ty potrzebujesz poduszkę tak zwany wariant 1, czyli poduszki dla rocznika 1988 - 1990. Numer OE 31331134096. Poglądowa aukcja - http://moto.allegro.pl/mocowanie-gorne- ... 39087.html. Tak to ma wyglądać, oczywiście niekoniecznie ta dziadowska firma.
None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!
Tomko
Bywalec

Aaa no i to to mi chodziło , bo tak wczoraj patrzyłem na jedno i drugie i to nawet podobnie nie wyglądało . Więc się zastanawiałem czy to się jakoś rozbiera czy nie . Dzięki za odpowiedź . Dziś pójdę do sklepu niech mi wymienią ;)
ODPOWIEDZ