I jeszcze jedno:) gdzie dostać te pier***** zielone oringi?? w żadnym motoryzacyjnym nie maja, ci goście co uszczelniają pompy w okolicy też nie, no chyba że od tds'a pasują?? na razie założyłem zwykłe czarne oringi ale coś mi się wydaje że długo to nie pociągnie
noooooo zaczałem sie intensywnie interesowac takim modem, mam e39 na TDS, i mysle nad lekkim jej uzdatnieniem. jest niby po chipie, ale jeszcze mało:P a plusem jest to ze u kumpla stoi e34 z uwalonym silnikiem 2.4td na mechanicznej pompie:P i dawce mam jak znalazł:P sledze sledze temat intensywnie, bede sie po nowym roku zajmował takim modem jak uzbieram troche sianka:P jak cos znajde ciekawego to zapodam. dzialajcie chlopaki dzialajcie trzymam kciuki
aha kolego Markiej z tego co wiem od kolegi z grupy VAG (milosnik TDI) to w intercarsie mozna bezproblemowo dostać cały zestaw naprawczy do kazdego typu pompy mechanicznej, i ceny nie drogie (okolo 120pln z tego co mowil) tak ze sprobuj kupić cały zestaw naprawczy powinny tam być takie oringi jakie potrzebujesz, i przy okazji sobie pompeczke na zas uszczelnisz:)
Do ogłoszeń kupię/sprzedam służy dział giełda, w którym wymagany jest odpowiedni "staż" na forum.
Zawsze możesz przejrzeć ogłoszenia i popytać sprzedających o różne części na PW.
Faux Pas z mojej strony. Błędnie sugerowałem się postami starszych kolegów którzy oferowali tutaj części i nikt ich nie karcił. Za dużo sobie dopowiedziałem...
Nie wszystko zostało wymoderowane- nie ma wyjątków jeśli o tę kwestię chodzi, niezależnie od "stażu".
Wracając do tematu, to Tomo_o chętnie się dowiem, jak pewnie i wszyscy, co takiego chciałbyś konkretnie osiągnąć przejściem na pompę sterowaną mechanicznie.
Bo jeśli chodzi o granicę wydatku pompy (tudzież max osiągi, które uzyskasz w jednym i drugim przypadku) to jest taka sama jak pompy z nastawnikiem
Wiesz kolego wojtek_blekitny mam e39 tds. i mam zalozony magiczny uzdatniacz do podgrzewania swiec. niby narazie wszystko chodzi, ale tak myslałem własnie jakby było z mechaniczna. teraz to grzanie swiec mnie złosci za kazdym odpalaniem, a regeneracja mojej pompy to nie maly wydatek. a plusem mam to iż mam prawie za darmo sprawna pompe wraz z wtryskami. narazie nie ide nic w tym temacie ale mysleee:)
Czyli idzie dostać Nowe uszczelnienia do Pompy Z M21td choć Czytałem na E12-E28 że ciężko je dostać
K70 R1100R 95' eRka
E46 320dT 99' 250tyÅ› km
E34 525tds 94' 84tyÅ› Km Wisienka
E34 525tdsT 95r 320tys km
E36 318tds 95" 250 tyÅ› km
P 309GLD 1,9D 91'Red 550tyÅ› km
Jeep XJ 2,5td VM 92' 132tyÅ› km
Jeep WG 3,1td VM 00' 180tyÅ› km
bmw e34 2.4td a wiec tak miałem pompę z nastawnikiem i padła zakupiłem pompę mechaniczna do 2.4td po znajomości i moje pytanie co muszę przerobić bo nie zakładałem nigdy pompy mechanicznej wiem ze muszę zrobić linkę do pedału gazu jeszcze nie wiem jak ale trzeba ale czy coś jeszcze oprócz tego muszę przerabiać czy to wszystko