Witam forumowiczów. Mam problem ze swoim TDS-em ; / mianowicie moje autko odmówiło mi posłuszeństwa ; / nie chce odpalić. Zapalają się wszystkie kontrolki, świece się grzeją ii... lipka... po przekręceniu kluczyka. Słychać dźwięk rozrusznika i to wszystko ; / Po kilku próbach padł akumulator. Macie pomysł co może być przyczyna? Próbowałem odpalić autko od 2 na kable ale nic to nie dało. Dalej tak samo.
MOD: Tytuł... /siudek
e36 325tds - nie chce odpalić na zimnym
Moderator: Moderatorzy
-
mrozek90_19
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Warmińsko-mazurskie
- przemek2509
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Województwo: Warmińsko-mazurskie
Re: [e36] 325 tds dziwny PROBLEM!
Powiedz coś więcej nikt nie jest jasnowidzem, tak nagle przestał odpalać ? Zacznij od podstaw, bezpieczniki posprawdzaj, ropy trzeba nalać itd. 
-
jarson83
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Lubelskie
Re: [e36] 325 tds dziwny PROBLEM!
Czy autko normalnie kręci?
Jeśli tak to może być wina pompki w baku, węźyków przelewowych, zaworu zwrotnego pompie wtryskowej.
Jak kolega wyżej napisał napisz cos więcej.
Jeśli tak to może być wina pompki w baku, węźyków przelewowych, zaworu zwrotnego pompie wtryskowej.
Jak kolega wyżej napisał napisz cos więcej.
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Re: e36 325tds - nie chce odpalić na zimnym
Witaj.
Po pierwsze nieprawidłowy tytuł tematu - problem z uruchomieniem silnika to nie jest "dziwny PROBLEM". Nie krzyczymy bez sensu i konkretnie nazywamy sprawy, następnym razem stosuj się proszę do regulaminu zakładania tematów.
Dwa to temat o którym mówisz jest powszechnie i szeroko omówiony na forum. Widzę, że dopiero co się zarejestrowałeś - zapraszam więc do lektury działu w którym napisałeś oraz do użycia wyszukiwarki forum. Zakładając oczywiście, że paliwo w baku jest (nie jest to rezerwa), a filtr paliwa masz wymieniony to przejrzyj szczególnie tematy związane z nieszczelnością układu paliwowego, zapowietrzaniem, pracą pompki paliwa w baku oraz świecami żarowymi.
1. Nie napisałeś czy problem jest zarówno na zimnym jak i ciepłym, czy po dłuższym postoju.
2. Nie napisałeś czy już w ogóle nie odpala (i czy kopci, na jaki kolor), bo rozumiem że nie?
3. Nie napisałeś JAK sprawdziłeś, czy świece są sprawne (kontrolka grzania to nie jest taka informacja).
4. Nie napisałeś czy miałeś jakieś niepokojące objawy zanim pojawił się problem. Kiedy powstał problem.
5. Po co próbowałeś uruchamiać silnik na kable, skoro rozrusznik kręcił aż wyładowałeś akumulator? Przecież to nie ma sensu.
Zapraszam do lektury. Pzdr.
Po pierwsze nieprawidłowy tytuł tematu - problem z uruchomieniem silnika to nie jest "dziwny PROBLEM". Nie krzyczymy bez sensu i konkretnie nazywamy sprawy, następnym razem stosuj się proszę do regulaminu zakładania tematów.
Dwa to temat o którym mówisz jest powszechnie i szeroko omówiony na forum. Widzę, że dopiero co się zarejestrowałeś - zapraszam więc do lektury działu w którym napisałeś oraz do użycia wyszukiwarki forum. Zakładając oczywiście, że paliwo w baku jest (nie jest to rezerwa), a filtr paliwa masz wymieniony to przejrzyj szczególnie tematy związane z nieszczelnością układu paliwowego, zapowietrzaniem, pracą pompki paliwa w baku oraz świecami żarowymi.
1. Nie napisałeś czy problem jest zarówno na zimnym jak i ciepłym, czy po dłuższym postoju.
2. Nie napisałeś czy już w ogóle nie odpala (i czy kopci, na jaki kolor), bo rozumiem że nie?
3. Nie napisałeś JAK sprawdziłeś, czy świece są sprawne (kontrolka grzania to nie jest taka informacja).
4. Nie napisałeś czy miałeś jakieś niepokojące objawy zanim pojawił się problem. Kiedy powstał problem.
5. Po co próbowałeś uruchamiać silnik na kable, skoro rozrusznik kręcił aż wyładowałeś akumulator? Przecież to nie ma sensu.
Zapraszam do lektury. Pzdr.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!