Witam.
Mam problem dosyć problemowy jak dla mnie a mianowicie muszę zdemontować nagrzewnicę(czy jak to woli chłodniczkę) ogrzewania. Muszę ją zdemontować z racji tego że jest ona ,,zapchana'' najróżniejszym brudem i nie mam ogrzewania a w zimie to dość kłopotliwe
W tym momencie pojawia się pytanie: Czy jest możliwość demontażu nagrzewnicy bez wcześniejszego demontażu całej deski rozdzielczej
Z góry dziękuję za rady
zawór jest czysty bo sprawdzałem panel w kabinie tez działa bo podpinałem do bmki kolegi więc została tylko nagrzewnica.
Trzeba wydzierać całą deskę rozdzielczą czy jest inny sposób??
To zostaje tylko nagrzewnica, a może uda się ja przepłukać bez wyciągania(w poldku tak robiłem i działało) a do wyjęcie to trzeba chyba całą deskę bo nie jest nigdzie łączona, a przez otwór na radio i klimę nie wyjdzie....
rozepnij weze przy elektrozaworze. Do powrotu z nagrzewnicy podlacz waz do kranu i pusc wode. Nie za silnym strumieniem, tak na 3/4 gwizdka. To co bedzie leciec z wejscia do niej, zlap do wiaderka to zobaczysz co w niej bylo. Jak juz troche wypcha to pusc wode pelna rura. Powinno pomoc