Do tego zestawu bardziej pasowałby OM606 + suszarka + pompa z OM603 ale z 3,5td tam pompa miała tłoczki 6,5mm, 3,0td to chyba 6,0mm. Tak wiem,wiele nocy sie o tych modach naczytałem ale taki swap ma moj kolega w mb 124 kombi narazie na małym turbo ale juz na pompie mechanicznej. Silnik jest niezniszczalny,głowica do bloku przykrecona jest workiem srób,dwa wałki,24 zawory,temat ogarniety z kazdej strony ale ja jednak szukam czegos bardziej MONSTER

.
Co chodzi o koszty to cały anglik jak dobrze sie zakreci to troche ponad 4kzł. Tak,tak czasami angliki sa tansze w polsce niz w GB! Tak zrobił kolega i po sprzedaniu kilku gratow,kata,złomu wyszedł prawie na free. Tak turbo trzeba kupic jakies konkretne albo konkretnie zapłacic za regeneracje

. Pompe dostał z ogłoszenia z gazety za 400zł swoja elektroniczna poscił duzo drozej.Co chodzi o przeniesienie napedu to skrzynie z bmw sa naprawde wytrzymałe i tanie jak barszcz. Sprzegło z jakiegos busa 240,250 tokarka,frezarka i pasuje. W swojej 7er miałem wczesniej v8 wiec wał połoski i dyfer powinny wytrzymac a jak cos to znowu czesci sa taniutkie. Lubie zadymienie i wolny wydech cichy na wolnych a potem

.