Wczoraj puściły mrozy i wraz z nimi nie mogę otworzyc tylnej klapy w mojej buni (wersja touring), a dokładniej po nienaciśnięciu klapki otwierania nic się nie dziej, prawdopodobnie mikro włącznik lub siłownik zamka, może wilgoć lub przewody zasilające z zamka centralnego. Niestety wkładka zamka tez mi padła w klapie rok temu.
PYTANIE jak otworzyć klapę od środka. Czy da się zdemontować obudowę od środka i dobrać do siłownika ???
A może ktoś mi podpowie jakie przewody (kolory) za to odpowiadają i którędy idą może podam napięcie na krótko ???
Proszę o sugestie. Wiem że temat może i błahy ale problem jest
525 tds E34 TOURING - PROBLEM Z TYLNIÄ„ KLAPÄ„ PO ZIMIE
Moderator: Moderatorzy
-
johnkatowice
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
-
Krzysiek525tds
- Świeżak

- Rocznik: 1993
- Województwo: Łódzkie
Re: 525 tds E34 TOURING - PROBLEM Z TYLNIĄ KLAPĄ PO ZIMIE
Co oznacza, że padła wkładka, nie da się kluczyka włożyć, czy przekręcić ?
Jeśli nie chce się przekręcić, to weź jakiś środek penetrujący i psiknij do wkładki, możliwe że pomoże.
Raczej ciężko będzie zdjąć osłonę.
Możesz spróbować wyjąć podłogę (dużą), i tam gdzie zamek będzie taki prostokątny otwór (coś z blachy wygięte około 2 cm).
Tam możesz pogrzebać jakimś śrubokrętem , trafiając w rygiel, można go przesunąć w prawo (patrząc od strony bagażnika).
Jeśli nie chce się przekręcić, to weź jakiś środek penetrujący i psiknij do wkładki, możliwe że pomoże.
Raczej ciężko będzie zdjąć osłonę.
Możesz spróbować wyjąć podłogę (dużą), i tam gdzie zamek będzie taki prostokątny otwór (coś z blachy wygięte około 2 cm).
Tam możesz pogrzebać jakimś śrubokrętem , trafiając w rygiel, można go przesunąć w prawo (patrząc od strony bagażnika).
-
johnkatowice
- Świeżak

- Rocznik: 1992
- Województwo: Śląskie
Re: 525 tds E34 TOURING - PROBLEM Z TYLNIĄ KLAPĄ PO ZIMIE
Piszać padła wkładka mam namyśli że nie da się przekręcić - tak naprawde wkladka jest z innego kluczyka a ja tego kuczyka nie mam.