Posiadam od 2 miesięcy e34, od jakiegoś czasu zauważyłem wyciek oleju w tym miejscu:
Poprzedni właściciel okleił to jakimś klejem i pewnie tak sprzedał, ogółem by mi to nie przeszkadzało ale klej puścił i mam ubytki oleju. Czy da się z tym coś zrobić czy tylko wymiana uszczelki głowicy pomoże?
MOD: Rany, gdzie Ty byłeś jak w szkole pisać uczyli? Obrazek wkleiłem w tagi i poprawiłem tytuł tematu przy okazji - następnym razem przestrzegaj regulaminu.
tylko ze te śruby są zaklejone jakimś klejem i nie da się ich dokręcić przez chwilę miałem taki głupi pomysł zmienić olej z półsyntetyka na mineralny ale po dłuższym zastanowieniu to i tak by nic nie dało ale czy jeśli uszczelka jest uszkodzona to nie powinien wywalać płyn albo np grzać się ile morze kosztować wymiana uszczelki
kolego wstaw zdjęcie tego wycieku i zaklejonych śrub będzie można sie
lepiej wypowiedzieć w tym temacie. Śruby zawsze da sie jakoś odkręcic, jest sporo
metod na to.
koszt uszczelki pod głowice wacha sie w granicach 150-300zł, plus jakieś ine ktore były by wymieniane, a przy okazji przydało by sie rozrząd zrobić jeśli nie robiłeś jeszcze od nowości, a tu ceny rozpoczynają się od 1000 zł za komplet części.
+ robicizna oczywiście