E34 problemy z rozruchem

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Akebono
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Wielkopolskie

E34 problemy z rozruchem

Post autor: Akebono »

Witam!

Zbyt dlugo nie mialem takich problemow z autkiem, wyglada to tak ze gdy tylko stan ropy w baku zejdzie ponizej 40 litrow zaczynaja sie schody z rozruchem, mam zamontowana nowa pompe paliwa w baku, wszysto dziala swietnie az do momentu ... dojscia do 40 litrow "on".

P.S: zaworki zwrotne tez mam, nie pomaga to niestety.

Dzieki za podpowiedzi :oops:
Pete
Bywalec
Seria: E60-61
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 530d
Rocznik: 2005
Województwo: Podlaskie

Post autor: Pete »

a czy ma to związek z tym że silnik jest ciepły lub zimny
hej
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Model: 320d
Rocznik: 2010
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

Tak w ogóle to jest to objętość odmierzona czy odczytana ze wskaźnika na desce?

Może faktycznie jest mniej paliwa i trzeba szukać problemu w pompie.
bmw-inpa.pl

Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Awatar użytkownika
Akebono
Bywalec
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: Akebono »

Po zalaniu do 60 litrow przemeczyl sie i odpalil, moge krecic po 15 sekund jak jest mniej jak 40 litrow, zimny czy cieply bez roznicy, w tej chwili jak jest stan ok. 60 litrow w baku pali na dotyk, kosmos :D ,ale mam taka genialna wizje ze chyba wiem juz co to, przypuszczam ze uszkodzone sa weze http://www.realoem.com/bmw/diagrams/i/c/1.png nr.9 lub sa na nich nieszczelnosci, szykuje sie do akcji wymiany wezy ktore ida od baku do pompy+powrot na nowe+nr.9 rowniez na nowy komplecik i demontaz i kapitalne mycie calego baku. Termin za ok. 2 tyg, zaraz napisze czy to pomoglo.

Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi
525-tds
Bywalec

Post autor: 525-tds »

Akebono pisze:Po zalaniu do 60 litrow przemeczyl sie i odpalil, moge krecic po 15 sekund jak jest mniej jak 40 litrow, zimny czy cieply bez roznicy, w tej chwili jak jest stan ok. 60 litrow w baku pali na dotyk, kosmos :D ,ale mam taka genialna wizje ze chyba wiem juz co to, przypuszczam ze uszkodzone sa weze http://www.realoem.com/bmw/diagrams/i/c/1.png nr.9 lub sa na nich nieszczelnosci, szykuje sie do akcji wymiany wezy ktore ida od baku do pompy+powrot na nowe+nr.9 rowniez na nowy komplecik i demontaz i kapitalne mycie calego baku. Termin za ok. 2 tyg, zaraz napisze czy to pomoglo.

Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi

Wcześniej miałem 525 TD |115 KM| i też miałem ten problem, rozwiązałem go częściej tankując - bo nikt nic nie wiedział . Sprawdż kolego ewentualnie czy się gdzieś nie zapowietrza, bo powietrze w układzie paliwowym diesla jest prze ... ne. Można to zobaczyć za filtrem paliwa na wężyku do pompy, ewentualnie przy zbiorniku |tam gdzie jest pompa paliwowa| są wężyki i czy nie są USZKODZONE - OPASKI CAŁE
i ponownie tds
www.trofea-sport.pl
ODPOWIEDZ