Witam przeglądałem parę tematów związanych z czujnikami jakie znajdują się pod maska po stronie kierowcy lecz tego co ja posiadam nie umiałem dostrzec może temu po prostu że mam usunięty zawór agr(zaślepiony) jak i nie posiadam czujnika żaluzji jak i AGR i ten "mój" czujnik znajduję się pod nimi? I jest to MAP SENSOR?
Mógłby ktoś wytłumaczyć do czego podłączyć wężyk który tam powinien odchodzić/przychodzić jaka średnica wężyka i jego długość?
Zamieszczam zdjęcie do wglądu:
Jeżeli znów umieściłem temat w złym dziale to proszę o przeniesienie do najodpowiedniejszego..
Map sensor tak jak napisałeś,w kolektorze ssącym od spodu jest króciec. W okolicach drugiego albo trzeciego cylindra,już nie pamiętam. U siebie mam podłączonym takim wężykiem jak przelewy na wtryskach.
Tak jak kolega Piotrek 525 pisze pod kolektor ssący ale wydaje mi się że jeśli masz zaślepiony EGR to i tak nie masz po co go podpinać ale głowy nie dam sobie uciąć a dokładniej to jest sterownik ciśnienia
Raczej tzn z tego co wyczytałem to jednak jest to ważne i nie wiem czy przez brak tego auto nie jest mułowate i to bardzo...
Jeżeli pod górkę we 2 osoby jadąc a lewym pasem wyprzedzało cinquecento oczywiście redukcja była(żeby nikt nie pomyślał że przy prędkości 50 km próbowałem na 5 biegu pod górke wjechać )
A nie tak dawno żadnych problemów nie było...
To może z przepływką coś nie tak jest ? mechanikiem nie jestem ale ja ci powiem że jeździłem wcześniej bez tego wężyka później podpiołem i różnicy nie widzę no może poza tym że czasem po podpięciu jest zamulone ale EGR nei jest zaślepiony
Oj tego to nie wiem w e36 jednej mam a w drugiej nie mam (sprawdź pod obudową filtra powietrza czy masz do "kawałka plastykowego łącznika rury" masz podpięty przewód jak tak to przepływka jest jak nie tzn że nie ma
nie ma e34 przepływki. Brak mocy może być spowodowany przez:
-uszkodzony AGR(EGR)
-niepodłączony MAP sensor(uszkodzony)
-nieszczelność między turbo a kolektorem ssącym
-źle ustawiona dawka bądź kąt wtrysku