Przyszło mi wymienic amortyzatory narazie tył,ale na przód też niedługo przyjdzie pora.
I tu moje pytanie?Bo jest sporo amorków w podobnej cenie,ale które najlepsze.
Może ktos z was,ma juz sprawdzone które lepsze.
Czy gazowe,gazowo-olejowe i jakiej firmy
[ Dodano: Sob Paź 11, 2008 9:05 pm ]
Rodzaj nadwozia kombi.
Ja kupiłem sachs-a bo takie były w oryginale.Jestem zadowolony z tej firmy w poprzedniej bmw tez smigalem na nich.
W tych amorkach jest olej a w koncowej fazie napelniania dobijaja gazu (info ze sklepu)
ja tez musze u siebie z przodu wymienic amory, sachsa kosztuja 350zl za sztuke, a Bilstein'a komplet z odbojami i oslonami ~410zl. Wiec bardzo atrakcyja cena, a komplet przod i tyl + odboje i oslony 660zl. Czy ktos juz mial doczynienia z firma Bilstein? Jakie wrazenia? Czy warte za tą cene?
z monroe miałem złe doświadczenia, zawsze w aucie jeśli wymieniam to na bilstein'y i do e36 touring tylne amorki są inne (nie pasują żadne inne z beemek) a tylko bilstein miał dostępne od ręki w przystępnej cenie. mam teraz 4 szt gazowych i jestem z nich zadowolony.
quba30, masz juz je długo, tak zeby ocenic je lepiej? Np. pod wzgledem wytrzymałosci? I tak je pewnie kupie xD tylko lepiej wiedziec ile powinny wytrzymac xD
Sorki za zwłokę - przelatałem na nich około 30 tyś km. Na przeglądzie robili test amorków i wyszło na wszystkich od 75 - 85 %, co na polskie drogi to chyba OK. a jeżdzę nieraz po dziurawych drogach gruntowych, tylko powoli.
a panowie powiedzcie mi jedna rzecz. Mam e34 tds z 92 roku i kupilem amorki i HAYABA i sie okazalo ze sa one za krotki wzielem inne monroe i tez byly za krotkie za malo gwintu wystawalo z kielicha. wiecie co moze o tym jaki konkretnie model tych amorkow?
mam do wymiany przednie amorki.I zastanawiam sie nad KRAFT-ami gazowymi.Cena nie jest wysoka bo jakies 140-150zł za szt.Ale mało jeżdże i nie wiem czy długo bede trzymał auto???Ma je ktos załozone,albo wiecie cos o nich???
łuki pisze:A co z MONROE Nikt o nich nie pisze.bo ja własnie takie kupiłem.
Założyłem do swojej e34 na przód, śmigam na nich już rok -ok 35tkm , niedawno byłem na przeglądzie i wyszło 87% i 85%
Zero problemu, nie narzekam -2lata gwarancji
Jak kupujecie monroe to patrzcie w sklepie na monitor co zamawia sprzedawca jak monroe z * to szkoda brać
Monroe produkuje amorki ale część właśnie te w oznaczeniu katalogowym zamówienia na sklep (te z *), są innych producentów ocechowana i w pudełkach firmowych monroe. Są tańsze ale jakością nie dorównują oryginałom. Wiadomość z pewnego źródła-od sprzedawcy
Ostatnio zmieniony 05 mar 2009, 20:56 przez Tomek 85, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie mam pytanie Panowie o amortyzatory mam bmw z 1992. z marca i mam problem z amorkami bo są 2 rodzaje
1. do 05.1992
2. od 06.1992
No i problem taki że w tych pierwszych jest dodatkowe ucho na stabilizator i są ciut dłuższe od tych drugich dlatego panowie patrzcie uważnie co kupujecie !!!
i żeby było smieszniej to jeszcze te starsze są droższe masakra ja zakładam u siebie bilstein olej-gaz a wrażeniami się podziele po wakacjach