chcialbym sie zapytac, nie wiem czy to jakis regulator cisnienia czy cos w tym stylu, jest wyjscie na wezyk. zdjecie te zapozyczylem wiec nie jest z mojego samochodu, u mnie jest wyjscie ale zadnego wezyka nie ma, nawet nie jest zaslepione, leciutko nawet pluje olejem z tego. gdzie mam to podlaczyc i co to dokladnie jest??
z gory dziekuje za odpowiedzi
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4d4 ... 8d000.html
gdzie to podlaczyc?prosze o pomoc
Moderator: Moderatorzy
-
tomek_olecko
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 318tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Warmińsko-mazurskie
ja mam tam rurke prowadzaca gdzies, zerkne dzis pod maske i odpisze, a to cacko to zawor egr jak dobrze pamietam?
no wiec obejrzalem jak to wyglada, u mnie ta rurka od dolu polaczona jest wezem z jakims czujnikiem(?) czy czyms takim, wpieta w to jest kostka elektyczna, i pozniej drugi waz idzie od tego cacka gdzies pod kolektor - nie zagladalem dokladnie - zrobie foto i moze wrzuce za chwile
no wiec obejrzalem jak to wyglada, u mnie ta rurka od dolu polaczona jest wezem z jakims czujnikiem(?) czy czyms takim, wpieta w to jest kostka elektyczna, i pozniej drugi waz idzie od tego cacka gdzies pod kolektor - nie zagladalem dokladnie - zrobie foto i moze wrzuce za chwile
;>
-
ANDRU
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525td
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Dokładnie tak jak piszecie.
Jest to zawór ERG a weżyk do niego powinien iść od zaworka elektromagnetycznego który to winien sie znajdować na lewym nadkolu pod maską a od tego elektromagnetycznego zaworka drugi wezyk winien iść do rurki z podcisnieniem od vacopompy która to rurka znajduje sie pod kolektorem ssącym i idzie od vacu do serva.
Jest to zawór ERG a weżyk do niego powinien iść od zaworka elektromagnetycznego który to winien sie znajdować na lewym nadkolu pod maską a od tego elektromagnetycznego zaworka drugi wezyk winien iść do rurki z podcisnieniem od vacopompy która to rurka znajduje sie pod kolektorem ssącym i idzie od vacu do serva.