Bagor pisze:No właśnie nie jest tak jak piszesz, nie rozumiem też skąd nadal takie wnioski
Naprawdę przepraszam Bagor pojęcia o tym nie miałem no bo skąd? Myślałem, że podając Ci nr sterownika i eprom Ty robisz zrzut danych z komputera, nad którym już kiedyś pracowałeś na nowy eprom i sru.. do wysyłki. Stąd to wiem bo kiedyś byłem na warsztacie u chłopaka, który zczytywał te dane żeby tam posprawdzać coś i osłupiałem jak zobaczyłem te tysiące różnych cyferek. Nie wiem jakim cudem ale sprawiał wrażenie jak by rozumiał o co tam chodzi bo na koniec stwierdził, że wszystko jest w programie ok

Pewnie tego nie pochwalisz.. ale on tak właśnie robił

Miał katalogi itp i takie gotowce puszczał w świat. I potem utrwalam taką informację i pletę głupoty! Kupiłem od Ciebie bo wiedziałem czytając nieskazitelne opinie o Tobie, że nie ma fuszery i nie zarżnę sobie silnika bo ktoś te cyferki niekompetentnie poprzestawiał. Słyszałem już co się dzieje gdy pseudo fachowiec myśli, że potrafi a potem kto bedzie płakał? Oczywiście naiwniak co w to uwierzył! Swoja drogą wielki szacunek bo rozumiem, że wiele temu poświęciłeś i tego wszystkiego z książek się nie nauczyłeś. Ttrzeba być potężnie 'łebski' żeby to zrozumieć

Mimo wszystko KOCHAM ten samochód wraz z tym chipem od Ciebie i na pewno nie przestanę

A wszystkie usterki zostaną już niebawem usunięte!
Jedno jest pewne nadszedł najwyższy czas kupić swój interface bo mnie ręce opadają ile już kurczaków musiałem podrzucić za każdym razem jak wpinają mi się do auta

A i tak z reguły nie mają czasu i czasem tydzień trzeba poczekać żeby czegokolwiek się dowiedzieć.
Coś takiego by się nadawało?
http://allegro.pl/bmw-usb-1996-2006-inp ... 73180.html
Chyba, że polecacie coś innego np. kontakt z Nerwusem czy kimś innym?
Mam w domu tylko komputery z USB i pewnie się to nie zmieni. Zależy mi żeby sprawdzać parametry LIVE DATA (nawet mniej dokładny zarys wyników może na coś mnie nakierować) i całą reszte parametrów przede wszystkim w mojej buni- e39 TDS. W sumie chętnie bym sobie te światła min. ustawił i pewnie komuś z okolicy bym posłużył pomocą...
Pozdrawiam