e34 - alarm

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
adasiek185
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 524d/td
Rocznik: 1990
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Dolnośląskie

e34 - alarm

Post autor: adasiek185 »

Witam wszystkich. Zeszlego weekendu mialem wlam do mojej bunki :( stacyjka zniszczona doszczetnie, wkladka zmieniona. Chyba kostka jeszcze do wymiany bo rozruch nie lapie, to ogarne. Ale pytanie do Was. O zabezpieczenia. Myslalem o jakims dobrym alarmie i elektronicznym odcieciu. Znalazlem na allegro juz taki modulik, zamontuje go na pewno. A odnosnie alarmu. Chcialbym sie poradzic, co bedzie skuteczne i malo problematyczne, a jakosc bedzie adekwatna do swej ceny? Moze ktos juz przerabial tematy dostepnych alarmow? Jesli to nie problem, prosilbym o linki. Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam cale grono fanow BMW :)
Awatar użytkownika
carl0s
Moderator
Moderator
Seria: E46
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2000
Województwo: Zachodniopomorskie

Re: e34 - alarm

Post autor: carl0s »

Współczuję, czeka Cię sporo pracy z ogarnięciem. A co do alarmów - u siebie jak i u kumpli montowałem i montuję alarmy z powiadamianiem. Trochę to droższa impreza, niż alarm konwencjonalny, ale za to wystarczy, że ktoś kopnie w oponę, albo walnie na parkingu drzwiami w Twój bolid, i od razu o tym wiesz - bo breloczek pilot o tym informuje. U siebie mam założoną opcję najbogatszą, czyli czujka ultradźwięków, czujnik przechyłu/uderzeniowy, alarm wpięty jest w krańcówki oraz pod maskę, nie stosowałem tylko odcięcia zapłonu, bo to realizuje skutecznie EWS. Co do firm, to ja szarpnąłem się na ciut droższy system, importowany zza wschodniej granicy żeby było śmieszniej, nie podam tutaj szczegółów, ewentualnie na PW, ale zakładałem też zestawy od STIGA z allegro i jakość wykonania nie była tragiczna - tzn plastiki breloka - no mogłoby to być lepsze, ale oglądałem płytę sterownika i tam nie ma się czego przyczepić, wykonane to jest w miarę starannie, zresztą w najstarszy alarm jaki zakładałem ma już 5 lat i funkcjonuje spokojnie po dziś dzień bez awarii.
None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!
Awatar użytkownika
adasiek185
Bywalec
Seria: E34
Model: 524d/td
Rocznik: 1990
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: adasiek185 »

http://allegro.pl/alarm-z-radiopowiadam ... 21272.html
takie cos masz na mysli? Ten da rade? Dzieki za zainteresowanie :)
khmer
Bywalec
Seria: E60-61
Model: 530d
Rocznik: 2006
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Pomorskie

Post autor: khmer »

Na allegro można znaleźć całkiem fajny sprzęt...
ODPOWIEDZ