coś piszczy bmw 525 tds
Moderator: Moderatorzy
coś piszczy bmw 525 tds
mam pytanie moze ktos wie co moze piszczeć jak samochód stoi na luzie ?? jak sie wkreca na obroty to nie piszczy a jak na biegu jałowym to słychac taki pisk jakby pasek czy jakas rolka piszczała, jak to zdiagnozowac ??
no popatrz a kolega nie dostal ostrzezenia ?? ja od razu dostalem ostrzezenie jak to jest ?? co ??
Co do piszczenia , takiego świerszcza ciężko zlokalizować podejżenie na jakiś pasek spróbuj pościągać paski chociaż to dość pracochłonne. Sprawdz napięcie pasków zbyt lużny bedzie piszczał
Co do piszczenia , takiego świerszcza ciężko zlokalizować podejżenie na jakiś pasek spróbuj pościągać paski chociaż to dość pracochłonne. Sprawdz napięcie pasków zbyt lużny bedzie piszczał
Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, 18:21 przez OpTo, łącznie zmieniany 1 raz.
1/4 mili z BMW to jak łowienie ryb z dziwką....jest fajnie ale nie po to ja masz 
- błażej21
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Podlaskie
-
quba30
- Bywalec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1997
- Województwo: Pomorskie
też mi piszczało i jęczało, przy gaszeniu silnika zawsze zajęczał jak stary klekot, wymieniłem siłownik (amortyzator) napinacza i nic (120zł poszło) zdjęłem pasek a on od wewnątrz (paski)popękany (Bosch, 1 rok jezdzenia) kupiłem Contitech i jak ręką odjoł!! paski bosch sa do kitu.
mam uczulenie na benzynÄ™
- karol-lolek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Województwo: Lubuskie
Mi też piszczało a przyczyna był napinacz. Trzeba go nasmarować ale przedtem trzeba go rozebrać. żadne psikanie wd40 nie pomoże. na początku też wymienilem pasek i nic potem psikałem wd40 i też dalej piszczało aż pojechałem do warsztatu i mi rozebrali napinacz i nasmarowali był wyraxnie suchy. Koszt operacji 50zł
pozdrawiam
pozdrawiam