E39 Touring Tuner radiowy BM54
Moderator: Moderatorzy
- GuLuN
- Bywalec Gadulec
- Seria: E60-61
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525d
- Rocznik: 2005
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
E39 Touring Tuner radiowy BM54
Witam mam pytanko za co jest odpowiedzialny BM54 i czy mogę go zastąpić np zwykłym radiem z mp.3

Brutal!!!Metal!!!Warrior!!!
- carl0s
- Moderator

- Seria: E46
- Model: 320d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Zachodniopomorskie
Re: E39 Touring Tuner radiowy BM54
BM54 to amplituner. Generalnie jak zastępujesz radio fabryczne jakimś aftermarketowym, to można go wywalić, trzeba tylko zmodyfikować wiązkę głośników. Ale po co? Chcesz okaleczyć deskę E39?
None of you seem to understand...
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
- GuLuN
- Bywalec Gadulec
- Seria: E60-61
- Model: 525d
- Rocznik: 2005
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Re: E39 Touring Tuner radiowy BM54
Nie nie chodzi o jego awaryjność zdychające końcówki u mnie zdechły przednie.
Wiem że można wymienić końcówki ale cena takiej usługi mnie nie przekonuje i wiele osób nie jest zadowolona.
Drugi sposób to wyprowadzenie sygnału i podpięcie pod zewnętrzny wzmacniacz tylko wtedy raczej odpadnie mi DSP a tego nie chcę.
Wpadłem więc na pomysł dołożenia radia które upchnę obok i podepnę się sterowaniem do złącza BM dzięki temu zostało by wszystko tak jak jest sterowanie z kiery i sygnał dla Boradmonitora do tego mógł bym dołożyć AUX do fabrycznej kostki Radio robiło by jako wzmacniacz dla BM54 i zmieniarka mp.3 .
Wiem zamotałem więc prościej
sygnał z bm54 do radia z radia do seryjnego wzmacniacza z radia do aux jako mp3 sterowanie mp3 z kierownicy bo wpięte w ori wiązkę tylko nie wiem czy nie będzie się kłóciło z innymi gratami.
Wiem że można wymienić końcówki ale cena takiej usługi mnie nie przekonuje i wiele osób nie jest zadowolona.
Drugi sposób to wyprowadzenie sygnału i podpięcie pod zewnętrzny wzmacniacz tylko wtedy raczej odpadnie mi DSP a tego nie chcę.
Wpadłem więc na pomysł dołożenia radia które upchnę obok i podepnę się sterowaniem do złącza BM dzięki temu zostało by wszystko tak jak jest sterowanie z kiery i sygnał dla Boradmonitora do tego mógł bym dołożyć AUX do fabrycznej kostki Radio robiło by jako wzmacniacz dla BM54 i zmieniarka mp.3 .
Wiem zamotałem więc prościej
sygnał z bm54 do radia z radia do seryjnego wzmacniacza z radia do aux jako mp3 sterowanie mp3 z kierownicy bo wpięte w ori wiązkę tylko nie wiem czy nie będzie się kłóciło z innymi gratami.

Brutal!!!Metal!!!Warrior!!!