Błąd 150 wskaznik poziomu wody

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

ANDRU
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525td
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Wielkopolskie

Błąd 150 wskaznik poziomu wody

Post autor: ANDRU »

Po pierwsze gdzie sie to znajduje a po drugie za co to odpowiada i jaki ma wplyw na prace silnika oraz jak usunac te usterke?
Biega oczywiscie o moje auto E34 co widac pod moim nickiem.

[ Dodano: Wto Lis 11, 2008 2:00 pm ]
Co nikt na tyle chłopa nie wie co to takiego i gdzie sie to znajduje?? :sad:
OpTo
Bywalec

Post autor: OpTo »

błąd tyczy się czujnika w obudowie filtra paliwa wiec czemu przesunięty do Chłodzenia ?? :roll: :lol:

Następnym razem trzeba jaśniej pisać o co chodzi, może kiedyś da wam to coś do myślenia
Ostatnio zmieniony 19 lis 2008, 10:55 przez OpTo, łącznie zmieniany 2 razy.
1/4 mili z BMW to jak łowienie ryb z dziwką....jest fajnie ale nie po to ja masz ;)
ANDRU
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525td
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: ANDRU »

Informacja dla zarządu forum:

Jak bym wiedział więcej na ten temat to bym napisał a tym czasem nie miałem zielonego pojecia oco z tym kaman więc napisałem Po pierwsze gdzie sie to znajduje ... i dla mnie było to jasne iż nic na ten temat nie wiem i dlatego pisze posta na forum ale jak widze nie wszystkim dało to do myślenia.Potrafią się tylko czepiać a potem zganiać całą wine na innych.

A teraz do rzeczy.Z tego co sie zdołałem dowiedzieć to jest to właśnie czujnik w podstawie filtra paliwa który można wymienić tylko wraz z całą podstawą która nowa w ASO kosztuje jakieś 770pln. Odpowiedzialny jest za badanie (sprawdzanie) paliwa i wychwytywanie czy jest w nim wilgoć (woda) czy też nie.
Podobno wpływ na prace silnika ma to ogromny. W nowszych tedziach już zostało to rozwiązane inaczej i w podstawie jest tylko podgrzewacz paliwa.
Na razie tyle wiem jak się dowiem konkretów to oczywiście napisze.Pozdro

[ Dodano: Wto Mar 10, 2009 10:37 am ]
Dopiero co odebralem auto po regeneracji pompy i pytalem rowniez o ten czujnik i dowiedzialem sie iz ma to maly wplyw na prace silnika i jesli auto jezdzi to sie tym nie przejmowac :razz:
Ave satan
ODPOWIEDZ