Witajcie.
Mam pewne marzenie. co do mojej buni:) Dbam o nią nawet tak, że nawet czujniki ABS zakładam oryginalne i resztę rzeczy też. Mam nowy silnik, który ma przejechane 76 tys KM. Oczywiście został wymieniony;) Jedna rzecz nie daje mi spokoju. Pompa wtryskowa, która jak padnie to nowej za 12k zł na pewno nie kupię. Powiedzcie mi czy jest możliwość przedłużenia życia TDSa? Czy są zakłady regenerujące pompy w taki sposób moja bunia dożyła wieku klasyka i doczekała się żółtych tablic? Czytając w necie informacje dochodzę do wniosku, że może źle lokuje swoje marzenie? Może trzeba było kupić benzynę? Powiedzcie, że padnięcie pompy wtryskowej nie równa się ze złomowaniem BMW?:(
Pozdrawiam
Bmw E39 TDS TOURING Pompa wtryskowa
Moderator: Moderatorzy
- mack
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Mazowieckie
Re: Bmw E39 TDS TOURING Pompa wtryskowa
bosch regeneruje
, regeneracja w boschu to przywrócenie parametrów pracy do takich jak ma nowa pompa
co do ceny regeneracji to zależny ona od stopnia zużycia .
-
kwk222
- Świeżak

- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
a to prawda ze po wymianie uszczelek na pompie to ją trzeba ustawić komputerowo?
-
Mohseth
- Bywalec
- Seria: E39
- Rocznik: 1997
- Województwo: Dolnośląskie
Przyjacielu, a wiesz ile mniej więcej takie coś w Boschu kosztuje?
- mack
- Bywalec
- Seria: E34
- Rocznik: 1995
mniej niż 12 tys
regenerowałem teraz pompę z focusa i zapłaciłem 1,5 tysia z gwarancja na rok oczywiście to cena bez wyjęcia i montażu.
a co do tych uszczelek to może być konieczny komp do ustawienia dawki paliwa no i jeżeli pompa była wyjmowana to i do ustawienia kąta wtrysku aczkolwiek da się to zrobić bez tylko mnie precyzyjnie i pozornie auto może chodzić normalnie ale albo będzie muł albo będzie palić 20l na 100 albo jeszcze coś ( tak wiec komp jest wskazany )
a co do tych uszczelek to może być konieczny komp do ustawienia dawki paliwa no i jeżeli pompa była wyjmowana to i do ustawienia kąta wtrysku aczkolwiek da się to zrobić bez tylko mnie precyzyjnie i pozornie auto może chodzić normalnie ale albo będzie muł albo będzie palić 20l na 100 albo jeszcze coś ( tak wiec komp jest wskazany )
-
N2O
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E38
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 725tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Automatyczna
W zasadzie to pompiarze w naszym kraju nawet nie mają narzędzi co by poprawnie ustawić pompę, więc jedyne co mogę polecić to pompa z programu wymiany BX BOSCH - fabrycznie regenerowana do której żaden z naszych krajowych partaczy się nie dotykał - koszt coś okoo 3-4 tyś PLN.
RANGE ROVER P38A 2.5 DSE
BMW 725 TDS
BMW 725 TDS
- tdbezs
- Bywalec Gadulec
- Seria: E53-70
- Nadwozie: SUV
- Model: X5 3.0d/sd
- Rocznik: 2004
- Województwo: Lubelskie
a ja mając doświadczenie z taka pompą powiem, ze trzeba ją ustawiać jeszcze(nie mają ustawionej dawki