E36 318 tds 97r. cieknący wtrysk a czarny dym przy zapalaniu

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

TheUglyOne
Świeżak
Świeżak
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 318tds
Rocznik: 1997
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie

E36 318 tds 97r. cieknący wtrysk a czarny dym przy zapalaniu

Post autor: TheUglyOne »

Witam, jestem tu nowy ... Parę dni temu po długich poszukiwaniach kupiłem 318tds z 97r, Po pierwszej nocy u mnie pod chmurą rano pierwsze grzanie nie przyniosło żadnych efektów rozrusznik kręcił jak dziki ale nie zapalił, po drugim od razu. Ponadto z rury wydechowej wyleciał czarny kłąb dymu nie za duży za to z małymi kropelkami, właśnie czego oleju ropy... ? po otworzeniu maski zauważyłem że leci spod wtrysku sterującego? pierwszy od przegrody, pod resztą sucho jak pieprz. Po podniesieniu samochodu na podnośniku zobaczyłem że zalane jest wszystko od góry po sam dół po prawej stronie tzn od strony pasażera. Leci na tyle poważnie że po zatrzymaniu się zostawia całkiem spore ślady..następną noc beata spędziła w garażu, rano zapaliła od razu bez kapryszenia oczywiście puszczając dymka z rury. Pompa, podobno, była uszczelniana przez poprzedniego właściciela... Więc ten cieknący wtrysk może być przyczyną takich objawów ?
Awatar użytkownika
carl0s
Moderator
Moderator
Seria: E46
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2000
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Zachodniopomorskie

Re: E36 318 tds 97r. cieknący wtrysk a czarny dym przy zapal

Post autor: carl0s »

Może być. Ale proponowałbym zacząć jednak od używania opcji szukaj, o wyciekach i ich lokalizacji jest bardzo dużo przydatnych informacji.

Podpowiem tak - przelewy wtrysków, to pierwsze co.

A teraz - do lektury!
None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!
ODPOWIEDZ