[E34] kable i przelacznik niewiadomego celu

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

Majkelek
Świeżak
Świeżak

[E34] kable i przelacznik niewiadomego celu

Post autor: Majkelek »

Witam, pod kierownica z lewej strony mam taki malutki przycisk ktorego zastosowania nie moge dojść, do czego moze sluzyc ? maly, srebrny na bloku plastikowym pod kierownica

druga sprawa to kable wystające z tyłu, z plastiku ktory znajduje sie na srodku, miedzy siedzeniami przednimi, z tyłu wystają dwa kable, do czego moga sluzyc ?

serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
biernus
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1993
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Śląskie
Kontakt:

Post autor: biernus »

Moze to byl jakis "ukryty" antyzaplon?
Obrazek
Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl
KML
Bywalec
Kontakt:

Post autor: KML »

Sprawdz czy na tych kablach jest napięcie, możliwe że ktoś sobie pociągnął np. do zasilania radia CB, ja właśnie tak chce zrobić.
Ten mały przycisk może być od programowania centralki alarmowej.
Majkelek
Świeżak
Świeżak

dzieki za odzew :)

ukryty anty-zaplon.. no tak w sumie niby logiczne rozumowanie tylko szkoda ze samochod zapala bez dotykania tego guziczka.. samochod przyjechal tak z holandii i nie jestem w stanie dojsc czym sie wlasciciel kierowal bo to raczej seryjne wyposazenie nie jest

co do kabli - nie mają napięcia, powie mi ktos czy w tych e34 montowane byly gniazda 12V w tamtym miejscu ? moze to pozostalosci po czyms takim? sam nie wiem..

gdyby ktoś wiedział albo posiadal taki sam guziczek bądź kable prosze o odzew, pozdro
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2010
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

To może to jakaś taksa z demobilu?

Taksówkarskie Omegi A miały seryjnie montowany guzik pod kierownicą tak aby można go było wcisnąć kolanem, wtedy klakson wył z określoną częstotliwością.
bmw-inpa.pl

Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Majkelek
Świeżak
Świeżak

nie chce mi sie ale chyba bede musial rozebrac cala kolumne kierownicy bo ciekawosc mnie zżera, przycisk nie zmienia nic, nie powoduje zupelnie zadnych dzialan..
KML
Bywalec
Kontakt:

Post autor: KML »

a przytrzymaj go przez kilka sekund i sprawdz czy centralka alarmu piknie.
ANDRU
Bywalec
Model: 525td
Rocznik: 1995
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: ANDRU »

KML pisze:a przytrzymaj go przez kilka sekund i sprawdz czy centralka alarmu piknie.
A najlepiej to popros oto swojego najwiekszego wroga i odejdz na bezpieczna odleglosc wrazie by sie okazalo ze ten guzior jest do samodestrukcji auta. :razz:

A tak powaznie to nic innego Ci nie pozostaje jak zdiagnozowanie tego samemu dostajac sie do guziora.

Pamietaj tylko podzielic sie z nami wszelkimi informacjami na temat tego czegos.Pozdro
Grabarz
Bywalec
Rocznik: 1992
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: Grabarz »

a panowie mam zapytanko:P jestem tutaj nowy i nie wiem czy jest jakis temat do przywitania sie z innymi urzydkownikami wiec jak cos to poprawcie mnie:D
a wiec mam dwa pytania do czego jest przycisk na kratce nawiewu z przodu zaraz pod szyba taki maly czerwony i mam jeszcze jeden przelacznik ktory nie dziala pod oprawka lewarka taki maly metalowy pstryczek wiecie moze cos na ten temat? z gory dzieki :wink:
ANDRU
Bywalec
Model: 525td
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: ANDRU »

Grabarz pisze:a panowie mam zapytanko:P jestem tutaj nowy i nie wiem czy jest jakis temat do przywitania sie z innymi urzydkownikami wiec jak cos to poprawcie mnie:D
a wiec mam dwa pytania do czego jest przycisk na kratce nawiewu z przodu zaraz pod szyba taki maly czerwony i mam jeszcze jeden przelacznik ktory nie dziala pod oprawka lewarka taki maly metalowy pstryczek wiecie moze cos na ten temat? z gory dzieki :wink:
To na podszybiu to nie guzik tylko czyjnik fal radiowych od pilota alarmu a ten drugi pstryczek to mozliwe ze jakis samorodczy patent.Jak masz foto tego pstryka to moze uda sie dojsc co to takiego.
Grabarz
Bywalec

ok jak postaram sie dzisij zrobic i go wrzucic na forum:) wydaje mi sie ze to jest orginalny jakis pstryczek bo nie wyglada mi to na jakie skombinowanie ale wrzuce i sie zobaczy
no1knowme
Bywalec

Post autor: no1knowme »

co do tych kabli w tunelu środkowym jeśli nie są od zapalniczki to może od sterowania elektryczna tylną roletą
Grabarz
Bywalec

ale chodzi wlasnie o to ze ten pzrelocznik schowany jest pod oprawka mieszka pod ta skora tak w prawym dolnym rogu... jak zrobie dzisiaj zdjecie to wrzuce i pokaze o co kaman:P
tomek_olecko
Bywalec
Seria: E36
Model: 318tds
Województwo: Warmińsko-mazurskie

Post autor: tomek_olecko »

to pewnie sobie ktos odciecie zrobil ;) i przed sprzedaza zdezaktywowal zeby nowy wlasciciel sie nie meczyl z uruchomieniem auta ;)
;>
ODPOWIEDZ