E36 325tds 98 - Dziwny problem z przepływomierzem.

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Juniorski
Świeżak
Świeżak
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 325tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Małopolskie

E36 325tds 98 - Dziwny problem z przepływomierzem.

Post autor: Juniorski »

Witam, jak w temacie mam problem z przepływomierzem, mianowicie problem jest o tyle dziwny iż gdy mam podpięty przepływomierz to auto nie "idzie",jest po prostu mułem, po wypięciu wtyczki przepływomierza auto zaczyna normalnie "iść" spalanie o dziwo się nie zwiększa, wyczyściłem przepływomierz, wyczyściłem gniazdo i wtyczki ale problem nie znika, logicznie myśląc stwierdziłem że problem jest w przepływomierzu i na szybkości wymieniłem przepływomierz od znajomego który też ma 325tds i jego auto normalnie idzie na wpiętym przepływomierzu, po wpięciu jego przepływomierza problem dalej nie ustępuje :( co robić bo nie specjalnie mam ochotę kupować nówkę przepływomierz żeby okazało się że nic to nie dało, a auto dalej nie będzie "jechać". Pozdrawiam
pawell777
Bywalec

Re: E36 325tds 98 - Dziwny problem z przepływomierzem.

Post autor: pawell777 »

Mam ten sam problem i też chętnie dowiem sie co jest tego przyczyna.
Morti
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1997
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Małopolskie

Re: E36 325tds 98 - Dziwny problem z przepływomierzem.

Post autor: Morti »

mialem e39 z podobnym problemem, obstawialem albo wiazke (moze przetarty kabel) albo uwalony sterownik silnika, ale zanim zabralem sie za naprawe auto poszlo do zyda :]
ODPOWIEDZ