E36 325 TDS z chipem - dymi na wysokich obrotach

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

Mario1-1
zbanowany
zbanowany
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 530d
Rocznik: 2000
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Pomorskie

Re: E36 325 TDS z chipem - dymi na wysokich obrotach

Post autor: Mario1-1 »

N2O pisze:Jeszcze raz powtarzam, zapoznaj się z budową pompy VE, a dopiero potem głoś swoje herezje.
:mrgreen:
herezja to jesteś ty ze swoją osoba człowieku nie normalny .
Mario1-1
zbanowany
zbanowany
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 530d
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Pomorskie

Post autor: Mario1-1 »

tdbezs pisze:N2O, widzisz co to jest? Mówisz człowiekowi, tłumaczysz a on ma doświadczenie i wie lepiej, szkoda pisać, po prostu koleś mąci wodę i tyle jest z rozmowy z nim... nie przyjmuje nic do zrozumienia. A poza tym wypomina czytanie ze zrozumieniem, a sam nie wiedział o co chodzi z kopceniem w tym temacie, wg niego o kopceniu w tym temacie nie ma mowy, może i ma rację bo w temacie jest dymienie, to mój błąd... Herezje i obrażanie ludzi-w tym kolega Mario1-1 jest naprawdę dobry...
Ale TYM to popisałeś się wiedzą na temat silników:
ty jesteś taki ciemny i nie wiesz że jeśli dawka będzie ustawiona na np 1.9(silnik w tym momencie ma dawkę za dużą i jest zalewany zbyt dużą ilością paliwa ) to jest normalne że auto wcale nie będzie mocniejsze niż
na dawce 0.6 ? i nie dlatego że jak twierdzisz w tym momencie dawka jest za niska co jest kompletną bzdurą tylko silnik w takim ustawieniu nie przepala zbyt dużej ilości paliwa .

zalany tds, ma za dużo paliwa i nie jedzie, ja nie mogę człowieku, N2O Ci pisze, ja Ci piszę a Ty nadal nie jesteś w stanie tego skumać, i diesel zalany zbyt duża ilością paliwa... jak być z wiadra w kolektor może lał... ale zaraz mi napiszesz, że przecież z wiadra się nie leje ropy w kolektor i nie mam pojęcia... A N2O z Tobą to chyba muszę jakąś flaszkę wypić bo sam bym tu nic nie przetłumaczył... 8)

idź studenciku się douczyć trochę w praktyce ,i pomyśl co ty pieprzysz za 10lat .
i nie ośmieszaj się z tym tłumaczeniem ,możesz tak dzieciom w przedszkolu tłumaczyć . 8) 8) 8)
Awatar użytkownika
carl0s
Moderator
Moderator
Seria: E46
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Zachodniopomorskie

Post autor: carl0s »