525 tds e39 Pomocy
Moderator: Moderatorzy
-
buli1125
- Świeżak

- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Dolnośląskie
525 tds e39 Pomocy
Mam problem z moim tds pojawiło mi się powietrze w wężu paliwowym przezroczystym koło filtra paliwa auto ma problem z zapaleniem na zimnym i ciepłym wymieniłem filtr paliwa na nowy pompa w baku chodzi tzn słychać ją po przekręceniu kluczyka dziś udało mi się go odpalić po kilku kręceniach z rury poszedł dym pochodził na wolnych z 5min zauważyłem ze bąbelki w przewodzie znikły postanowiłem się przejechać po ok 300 m auto zgasło(przy dodaniu gazu barak reakcji i zgasło) po 3 minutach kręcenia z trudem zapaliło pomocy co to może być
- Barman
- Bywalec
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1999
- Województwo: Mazowieckie
Re: 525 tds e39 Pomocy
łapie powietrzena odcinku zbiornik-pompa wtryskowa. , przez forum trudno bedzie powiedziec wymieN to lub tamto, ja bym zrobił tak:
jak masz mniej niz 15litrów w baku dolej zeby bylo przykladowo 30, jak bąble znikną w przewodzie znak ze cos nie tak w baku, jesli będa nadal to sprawdzac połaczenia przewodów paliwoowych pod maską
jak masz mniej niz 15litrów w baku dolej zeby bylo przykladowo 30, jak bąble znikną w przewodzie znak ze cos nie tak w baku, jesli będa nadal to sprawdzac połaczenia przewodów paliwoowych pod maską
-
mechan777
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1995
- Województwo: Podlaskie
Re: 525 tds e39 Pomocy
Można także zamontować na przewodzie zaworek zwrotny który powstrzyma cofanie się paliwa.