Witam,
Mam parę problemów z tym silnikiem a mianowicie
1) do około 1800 - 2000obr nie mam mocy nie że wolno się rozpędza po prostu jest tak słaby że w te upalne dni z włączoną klimą nie można było ruszyć na prostej drodze, znowu po przekroczeniu magicznej bariery dostaje kopa.
2) na zimnym silniku zawsze odpala momentalnie a na ciepłym to już różnie bywa! zwykle kręci 3-4sek. i odpala, niestety w niedzielę pojechałem nad jezioro, zaparkowałem i tak postał 5 godzin, po przekręceniu stacyjki kontrolka od świec momentalnie zgasła taki upał to pewnie silnik ciepły i nie trzeba grzać?!. Przekręcam klucz i piłuje 10sek i nic nie odpala:( dopiero po kilku takich cyklach załapał. Dzisiaj po powrocie z pracy wyłączyłem silnik odczekałem kolka sekund i odpaliłem bez problemu raz, drugi, trzeci a dobrze go rozgrzałem. Dziwne że czasami pali a czasami nie.
3) rezerwa - w chwili zapalenia się kontrolki mogę przejechać kilka kilometrów (20-30max) inaczej będą kłopoty jak nierówna praca silnika na biegu jałowym oraz problem z odpalaniem jak nad jeziorem lecz na tu na zimnym silniku.
czy te problemy to może być wina jednej rzeczy czy raczej odrębne sprawy???
[E39 2.5TDS 97r] Problem z odpalaniem oraz brak mocy.
Moderator: Moderatorzy
-
N2O
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E38
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 725tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Re: [E39 2.5TDS 97r] Problem z odpalaniem oraz brak mocy.
Pompa w zbiorniku do sprawdzenia najpierw.
RANGE ROVER P38A 2.5 DSE
BMW 725 TDS
BMW 725 TDS