problem po wymianie pompy w tds

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

traficlkw
Świeżak
Świeżak
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Łódzkie

problem po wymianie pompy w tds

Post autor: traficlkw »

Witam
Jestem posiadaczem Bmw E34 525 tds mialem problem zeby odpalila na goracym silniku wiec wymienilem pompe wtryskowa nr pompy bosch ktora ja mam 0460 406 995 po wymianie auto odpala bardzo ladnie cieple zimne od tzw strzala pracuje rowno na obrotach nie koci nic ale problem polega na tym ze auto wkreca sie tylko do2500 2700 obrotow a potem zaczyna kopcic na bialo i dale sie naie kreca do 2500 auto chodzi idealnie przyspiesza w miare normalnie i nie kopci prosze o pomoc w tej sprawie
Awatar użytkownika
Maciej1240
Bywalec
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Re: problem po wymianie pompy w tds

Post autor: Maciej1240 »

jeśli nie dymi na wolnych obrotach to raczej turbo się nie zesrało i oleju nie przepala , według mnie w pompie może być źle ustawione ciśnienie do wyprzedzenia katu wtrysku i wtedy jest efekt że na wyższych obrotach jest koniec i dymi :) czasami oring na zaworku regulacyjnym jest uszkodzony i przepuszcza i jest ten efekt myśle że pompiarz by ogarniał co jej dolega i wyregulował na stole :D sam mięłam problem ale z inną pompa w tym silniku że dymił i moc tracił problem leżał w wyregulowaniu ciśnienia w pompie płaciłem wtedy za pełną regulację 150 zł ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Lobuziak
Bywalec
Seria: E36
Model: 318tds
Rocznik: 1995
Województwo: Lubelskie

Re: problem po wymianie pompy w tds

Post autor: Lobuziak »