zmieniłem silnik w moim e34 td na tds i nie moge go odpalić ( silnik sprawny na 100% ) jak kręce to pompa wtryskowa nie podaje ropy na wtryski . dodam że zmieniłem silnik z całym osprzętem i kablami . może trzeba odpowietrzyć pompe czy coś .
NIE ODPALA POMOCY !!!
Moderator: Moderatorzy
-
michal525td
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525td
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
NIE ODPALA POMOCY !!!
witam
zmieniłem silnik w moim e34 td na tds i nie moge go odpalić ( silnik sprawny na 100% ) jak kręce to pompa wtryskowa nie podaje ropy na wtryski . dodam że zmieniłem silnik z całym osprzętem i kablami . może trzeba odpowietrzyć pompe czy coś .
-
michal525td
- Bywalec
na pompie jest tzw.nastawnik rzecz bardzo delikatna w ustawianiu,sprubuj tak;sa tam 4 sruby 3 z nich odkrecisz latwo torx30 i odmykasz,zostaje jedna zabezpieczona przez BMW mozna ja poluzowac jak ja robilem nabijajac nasadke 7 /jest to sruba,jak stoimy przodem do auta pierwsza po prawej stronie na pompie,jak poluzujesz wszystkie popchnij nastawnik w strone kabiny kierowcy/od siebie/ ok 1mm i wtedy musi zaskoczyc-bedzie troche dymic.Acha ,po kazdym poluzowaniu ww srub trzeba je dokrecic aby uniknac wycieku ropy,jak juz auto pali trzeba je ,,dostroic,,ale o tym pozniej.sam sprawdzalem i.....dziala!!!
[ Dodano: Sob Gru 20, 2008 1:11 am ]
jeszcze jedno:przy zanieczyszczonyn/wiekowym/ nastawniku zaden komputer/np KTS/nie zestroi sterownika z pompa trzeba robic to,,recznie,,to jest moja teoria ktora kosztowala mnie ,,0,,zl i auto dziala super,a koszty tzw ,,mechanikow,,to ok 1500 zl ijak bylo tak zostalo!!
[ Dodano: Sob Gru 20, 2008 1:23 am ]
elektrozawor to jest jedyna rzecz w tej pompie do ktorej dochodzi jeden pojedynczy elektryczny kabel/zeby ktos sie nie czepial/przewod el./ przykrecany nakretka M5 klucz 8 ztylu pompy wtryskowej
[ Dodano: Sob Gru 20, 2008 1:33 am ]
soory odn.1.nie odkrecasz srub tylkol lekko luzujesz,poprostu rozped przy pisaniu
[ Dodano: Sob Gru 20, 2008 1:11 am ]
jeszcze jedno:przy zanieczyszczonyn/wiekowym/ nastawniku zaden komputer/np KTS/nie zestroi sterownika z pompa trzeba robic to,,recznie,,to jest moja teoria ktora kosztowala mnie ,,0,,zl i auto dziala super,a koszty tzw ,,mechanikow,,to ok 1500 zl ijak bylo tak zostalo!!
[ Dodano: Sob Gru 20, 2008 1:23 am ]
elektrozawor to jest jedyna rzecz w tej pompie do ktorej dochodzi jeden pojedynczy elektryczny kabel/zeby ktos sie nie czepial/przewod el./ przykrecany nakretka M5 klucz 8 ztylu pompy wtryskowej
[ Dodano: Sob Gru 20, 2008 1:33 am ]
soory odn.1.nie odkrecasz srub tylkol lekko luzujesz,poprostu rozped przy pisaniu
-
michal525td
- Bywalec
-
michal525td
- Bywalec
- marcellchen
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1998
- Województwo: Podlaskie
-
michal525td
- Bywalec
prąd jest mieżyłem miernikiem , a paliwo pompa pobiera patrzyłem z butelką . a wychodzi tym wężem co idzie spowrotem do baku (tak mi się wydaje )jak odkręce elektrozawór i przekręce rozrusznikiem to tam ropa leci czyli coś chyba nie tak z zaworem . prąd płynie do niego jak kręce rozrusznikiem ale jak przekręce stacyjke to nie czyli ok . nie mam już pomysłu .... . w poniedziałek przyjedzie mechanik z boscha ... .
tamto bmw miało alarm ale nie był wpięty ani w kompa ani w instalacje silnika więc nie powinno nic robić .
tamto bmw miało alarm ale nie był wpięty ani w kompa ani w instalacje silnika więc nie powinno nic robić .
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Autor tematu niech zapozna się z regulaminem.
Czekam na propozycję nowego tematu na PW to odblokuję.
Czekam na propozycję nowego tematu na PW to odblokuję.
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d