[E34] zawieszenie nivo... problem

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
karol-lolek
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubuskie

[E34] zawieszenie nivo... problem

Post autor: karol-lolek »

:evil:

Witam mam problem z tylnym zawieszeniem nivo.,.. jadąc w 5 osób w lewym amortyzatorze słyszę jakby syczenie szczególnie przy skręcie w prawo syczenie ustaje jeżeli wrzucę na luz i powyżej 140km/h wygląda to dziwnie i strasznie mnie to martwi... bo z tego co wiem jest to bardzo dobre zawieszenie dodam ze jeśli jadę w 2 osoby czyli jak tył nie jest obciążony to nic takiego się nie dzieje... dodam ze płyn mi nigdzie nie ucieka a co dziwne w układzie jak auto kupiłem brakowało 1 litr płynu do wspomagania... co wy na to powiecie
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pawik83
Bywalec Gadulec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 530d
Rocznik: 2002
Województwo: Pomorskie

Post autor: Pawik83 »

karol-lolek pisze:a co dziwne w układzie jak auto kupiłem brakowało 1 litr płynu do wspomagania... co wy na to powiecie
skoro brakowało to jednak gdzieś tam musi uciekać , a tak swoja droga jaki masz płyn ??
Awatar użytkownika
karol-lolek
Bywalec Gadulec

powiem szczerze że nie wiem jaki miałem płyn... wlałem uniwersalny do układów wspomagania ale teraz płynu nie ubywa wogóle... firma to chyba stp(w czerwonej butelce)
andrzejpaluch2
Bywalec

Post autor: andrzejpaluch2 »

Wejdź pod auto i zobacz czy na metalowych gruszkach (ja mam takie) nie ma gdzieś dziurki. U mnie mechanik wymontował, podłączył cisnienie i okazało się że jest taka mikro dziurka. Wymieniłem i już nie syczy. Jak coś będziesz wiedział to opisz objawy i co zrobiłeś.
Pozdrawiam
Jędrek- uzalezniony od żony i beci
Awatar użytkownika
karol-lolek
Bywalec Gadulec

usterka usuniętam a przyczyna banalna przy wymianie gum tylnej belki mechanik nieświadomie podwyższył mi na max wyskokość auta śrubą regulującą i gdy auto bylo obciążone uruchamiał się zawór i powodował piszczenie obniżenie auta usunęło usterkę
ODPOWIEDZ