Witam mam problem z tylnym zawieszeniem nivo.,.. jadąc w 5 osób w lewym amortyzatorze słyszę jakby syczenie szczególnie przy skręcie w prawo syczenie ustaje jeżeli wrzucę na luz i powyżej 140km/h wygląda to dziwnie i strasznie mnie to martwi... bo z tego co wiem jest to bardzo dobre zawieszenie dodam ze jeśli jadę w 2 osoby czyli jak tył nie jest obciążony to nic takiego się nie dzieje... dodam ze płyn mi nigdzie nie ucieka a co dziwne w układzie jak auto kupiłem brakowało 1 litr płynu do wspomagania... co wy na to powiecie
pozdrawiam
powiem szczerze że nie wiem jaki miałem płyn... wlałem uniwersalny do układów wspomagania ale teraz płynu nie ubywa wogóle... firma to chyba stp(w czerwonej butelce)
Wejdź pod auto i zobacz czy na metalowych gruszkach (ja mam takie) nie ma gdzieś dziurki. U mnie mechanik wymontował, podłączył cisnienie i okazało się że jest taka mikro dziurka. Wymieniłem i już nie syczy. Jak coś będziesz wiedział to opisz objawy i co zrobiłeś.
Pozdrawiam
usterka usuniętam a przyczyna banalna przy wymianie gum tylnej belki mechanik nieświadomie podwyższył mi na max wyskokość auta śrubą regulującą i gdy auto bylo obciążone uruchamiał się zawór i powodował piszczenie obniżenie auta usunęło usterkę