filtr przeciwłpyłkowy e 36 318 tds compact
Moderator: Moderatorzy
filtr przeciwłpyłkowy e 36 318 tds compact
Witam, czy może mi ktos podpowiedziec gdzie znajde filtr przeciwpyłkowy w e 36 318 tds rok 99, bo pasuje mi wymienic, a auta mam od niedawno i nigdy tego nie robiłem, słyszałem ze od pasażera pod schowkiem, ale zanim zaczne rozkrecac wolałbym sie upewnic:) pozdrawiam
- Stoko
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Compact/Hatchback
- Model: 318tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Łódzkie
w compakcie filtr jest w podszybiu. ja też myślałem ze jest za schowkiem tak jak w innych e36 ale się zdziwiłem jak rozebrałem i go tam nie było 
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 8:58 przez Stoko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
maro_bmw_318
- Bywalec
- Rocznik: 2000
- Województwo: Śląskie
- cart00n
- Bywalec
- Rocznik: 1996
to zależy czy jest klima czy nie, jak jest to schowek, jak nie to właśnie w podszybiu...
niestety te filterki są bardzo drogie....oryginalny nawet ponad 200zl, ja znalazłem bosha 180zl i mann`a za 130zl na allegro znalazłem takie coś
LINK
ale wg mnie to jakieś badziewie
pozdro
niestety te filterki są bardzo drogie....oryginalny nawet ponad 200zl, ja znalazłem bosha 180zl i mann`a za 130zl na allegro znalazłem takie coś
LINK
ale wg mnie to jakieś badziewie
pozdro
-
maro_bmw_318
- Bywalec
- Rocznik: 2000
tak to to samo idą dwa małe kwadratowe ja załatwiłem za 40 zł a w warsztacie te same z filtrona chcieli 120 czyste ździerstwo. kliknij
to powinno Ci pomóc myśle że dasz rade
to powinno Ci pomóc myśle że dasz rade
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 22:48 przez maro_bmw_318, łącznie zmieniany 4 razy.
Wlasnie widze ze sa 2 wersje filtra w podszybiu prostokatne i stozkowe.Ja mam okragle stozkowe ktore byly w takim stanie ze charmonijka wypadla a mylem je z 6razy nawet domestosem potem wymoczylem w plynie do naczyn i przykleilem na sylikon.Teraz mam maly klopot bo podczas zdejmowania filtrow zaginely mi klamry bo teraz lataja te filtry i nie chca sie trzymac.Czy sie nie myle?Tam powinny byc metalowe zatrzaski ktore trzymaja filtry i czy mozna je kupic?