problem z obrotami

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

piteroos
Świeżak
Świeżak

problem z obrotami

Post autor: piteroos »

witam mam pytanie gdy moj samochod stoi na jałowym biegu to czasami faluja obroty i go zatrzesie ale nie zawsze nie ma zadnych problemow z odpalaniem aco to moze byc?? czy to cos powaznego??

[ Dodano: Sob Lis 08, 2008 8:09 am ]
i chciałem jeszcze zapytac czy moze ktos wie co to moze byc jezeli dojezdzam do skrzyzowania wciskam spzegł to zaczyna mi trzas samochod ale po chwili przestaje
Awatar użytkownika
Bociek
Bywalec

Post autor: Bociek »

na bank nastawnik na pompie

no chyba że jakiś wtrysk się wiesza, ale obstawiam to pierwsze tak było u mojego kumpla w e39
Szafy, meble na wymiar, drzwi przesuwane INDECO
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
piteroos
Świeżak
Świeżak

Post autor: piteroos »

dzieki a ten nastawnik to powazne koszta?? bo jestem włascicielem tds od nie dawna i to moj pierwszy diesel wiec nie orientuje sie w cenach
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2010
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

Poszukaj!
bmw-inpa.pl

Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
BMWuser
Świeżak
Świeżak

re

Post autor: BMWuser »

Mam w e34 podobny objaw tzn czasami falujące obroty ale u mnie jest to związane ze spadkiem napięcia elektry. Jak tylko włacze coś o dużym poborze prądu np ogrzewanie tylnej szyby to z miejsca falują obroty. Prawdobodobnie u mnie szwankuje regulator napięcia ale jak na razie tego nie ruszam . Auto pali na dotyk, nie kopci, przyspiesza kiedy ma , więc przymykam oko na ten drobny defekt a moze na wiosne sie tym zajmę.
ODPOWIEDZ