Czy to pompa czy elektronika???

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

Booryss
Świeżak
Świeżak

Czy to pompa czy elektronika???

Post autor: Booryss »

Witam wszystkich mam taki problem z moim TDS em i głowie sie co to jest!
Czy ciepły czy zimny pali na strzała i ma równe obroty ale jak dostanie obciąrzenia czyli włacze bie np drive bo to automat nie zawsze ale potrafi zgasnać albo spadną mu obroty, albo mocniej zakręce kierownicą na postoju badz przy manewrach!! ja włącze klime czy ogrzewanie szyby czy korzystam z szyb nie istotne ale jak ma jakieś obciązenie elektryczne spadają mu obroty !!! potrzebuje rady szukać przyczyny w ukł wtryskowym czy raczej w elektronice?????
dżon
Bywalec

Post autor: dżon »

Witaj. Borys. Zacznij od sprawdzenia wtrysku sterującego może jest spalony. Cewka która się w nim znajduje jest bardzo podatna na wodę. Faktycznie bardzo ciekawy przypadek. Nie jestem zwolennikiem diagnozy na odległość ale wart sprawdzić.
Awatar użytkownika
Łosiowy
Administrator
Administrator
Seria: E65-68
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: Nie mam
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Pomorskie

Post autor: Łosiowy »

Poczytaj o nastawniku http://bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=2 on może być winowajcą .Jednak najlepszym rozwiązaniem bedzie wizyta na kompie i sprawdzenie dokladne wszystkich parametrow.

Pozdrawiam
Obrazek
Booryss
Świeżak
Świeżak

Post autor: Booryss »

:wink: dzieki za podpowiedzi jak juz dojde co jej dolego napewno o tym napisze pozdrawiam
ODPOWIEDZ