predkosc maksymalna w e36 2,5tds tylko 160km/h

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

ostry
Bywalec

predkosc maksymalna w e36 2,5tds tylko 160km/h

Post autor: ostry »

nie wiem dlaczego ale maxymalna predkosc jaka osiaga moje bmw to 160km, przy 143konnym silniku to jakas lipa. powinno przeciez na luzie jechac okolo 200, nie jestem demonem predkosci ale chyba cos jest nie tak...

i wogole nie wiem jak inni uzytkowincy, ale moja 325tds na 1, 2 biegu to jakis zamulacz...

moze ktos podpowiedziec co moze byc nie tak? pozdrawiam!
ŁYSYYY
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Małopolskie

Post autor: ŁYSYYY »

Witam! Może to czujnik doładowania? Sprawdz jeszcze czy nie spadł wężyk pod kolektorem taki cienki on własnie idzie do tego czujnika. Pozdrawiam!
ostry
Bywalec

Post autor: ostry »

hmm, ok sprawdze to. a moze to jest przez walnieta pompe wtryskowa? w sumie mam zalozony na komputerze "przyspieszacz pompy" ktory daje inna dawke wtrysku, i grzeje swiece za kazdym razem (nie wiem dokladnie jak dziala) ale odpala dobrze na ciepłym.

i mam tez problem ze przy filtrze paliwa widze ze paliwo idzie z powietrzem...to przez filtr paliwa? (czy to z kolei przez walnieta pompe wtryskowa??)

kurde zauwazam coraz wiecej mankamentow w mojej buni :/

ale mimo wszystko przy -22 odpala od strzala :)

[ Dodano: Czw Sty 15, 2009 5:15 pm ]
a moze to turbina jest walnieta? czy jak turbina pada to wogole jej nie slychac? i czy jak padnie to autem nie da sie jezdzic normalnie?
andrzejpaluch2
Bywalec

Post autor: andrzejpaluch2 »

zawsze mi się kolego wydawało, że filtr paliwa jest pomiędzy zbiornikiem a pompą wtryskową więc jak może być paliwo z powietrzem w przewodzie przy filtrze. Ja miałem podobną stację i okazało się, że źle była zalożona uszczelka między filtrem paliwa a obudową w która się ów magiczny element wkręca. Mechanik ją przyszczypił i ciągła lewe powietrze. Zmieniłem uszczelkę i teraz BMW waryjot. Zobacz - może niepotrzebnie dopatrujesz się nie wiadomo czego. Gdyby turbo nie działało to jechałbyś jak wozem drabiniastym i czas rozpędznaia do 100 km/h w standardzie dawalby Ci maksymalnie szybkośc koło 50. Zobacz czy to nie to?????
Jędrek- uzalezniony od żony i beci
ODPOWIEDZ