[E36] Bmw e36 touring tds
Moderator: Moderatorzy
[E36] Bmw e36 touring tds
Witam jestem tu nowym uzytkownikiem na forum mam maly problem poniewaz moje bmw e36 tds nie odpala.Swoje autko kupilem w sierpniu jest to rocznik 1999r. ostatnie wydanie e36 w wersji kombi. Autko jak narazie sie sprawowalo super lecz przed swietami jak zapalilem silnik i dodawalem gazu to tak jakby cos walilo i niemial mocy musialem zdjac filtry i jakos dojechalem wogole nie chodzi jak dizel myslalem ze turbina poszla ale chyba nie bo 2 dni temu chcialem podjechac do swojego garazu zeby wyjac turbine i odwiezc do regeneracji ale auto nawet na nowym akumulatorze niechce odpalic moze ktos by mi podpowiedzial co jest?blagam o pomoc

-
tomek_olecko
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 318tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Warmińsko-mazurskie
kopci na czarno jak odpalal teraz postal z 8dni na dworze i wogole nie odpala olej wymieniale 3tys kilometrow temu i jest pelen stan stuki gdziesz jakby na gorze silnika
[ Dodano: Czw Sty 15, 2009 10:12 am ]
jest oslabiony i dziwnie chodzil silnik teraz to pewnie zamarzlo mi paliwo ale te stuki lekkie i oslabienie silnika tak w zasadzie bez niczego to niewiem
[ Dodano: Czw Sty 15, 2009 10:12 am ]
jest oslabiony i dziwnie chodzil silnik teraz to pewnie zamarzlo mi paliwo ale te stuki lekkie i oslabienie silnika tak w zasadzie bez niczego to niewiem
nie jestem debilem chyba wiem ze dizla nie mozna gazowac jak jest zimny rozgrzal sie i dopiero tak zrobilem
[ Dodano: Czw Sty 15, 2009 10:21 am ]
wydaje mi sie ze to turbina albo cos z wtryskami
;( a to ze teraz nie odpala nawet na nowym akumulatorze to moze zamarzniete paliwo po odpaleniu go jak wlozylem nowy akumulator jak zapalil to gasl a po wcisnieciu pedalu gazu obroty stawaly nma 1500obr/nawet jakbyl caly pedal do ziemi
[ Dodano: Czw Sty 15, 2009 10:21 am ]
wydaje mi sie ze to turbina albo cos z wtryskami
;( a to ze teraz nie odpala nawet na nowym akumulatorze to moze zamarzniete paliwo po odpaleniu go jak wlozylem nowy akumulator jak zapalil to gasl a po wcisnieciu pedalu gazu obroty stawaly nma 1500obr/nawet jakbyl caly pedal do ziemi
- miki100o
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Województwo: Świętokrzyskie
dawid jak ci padnie turbina to auto chodzi normalnie nie ma zadnego klekotu.....
tylko nie mocy,nie ciagnie
tylko nie mocy,nie ciagnie
Ostatnio zmieniony 15 sty 2009, 16:33 przez miki100o, łącznie zmieniany 1 raz.
- kwiatek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Zachodniopomorskie
u mnie nie gwiżdze !!!! i mam dobrą turbine!!!!!! a wręcz przeciwnie jak ja za bardzo słychać to jest juz na wyczerpaniuostry pisze:jak turbina padnie to nie slychac jej wogole? bo normalnie u mnie w 325tds to jak dodaje gazu to tak gwizdze ladnie : )
chyba by sie skapnal ze mu turbina nie daje znaku zycia?
U mnie panowie gwizda ale nie zbyt głosno i turbinke mam w bardzo dobrym stanie a jak by była na wykonczeniu to powinło jeszcze oleju ubywac i dymic pozdro 
Ostatnio zmieniony 16 sty 2009, 8:07 przez HAKET, łącznie zmieniany 2 razy.