Popierwsze witam wszystkich.
Od kilku dni jestem posiadaczem TDSa E34 95r. Fura ma kilka niedociagniec i musze zaczerpnac "jezyka" bowiem jest to nowosc w mych rekach.
Mianowicie :
- pierwsza sprawa to podswietlenie regulacji nawiewu. Dobralem sie do niego liczac ze wykrece jaks zarowke wsadze nowa i bedzie gitara. A tu male rozczarowanko - nie widzialem zadnej . Zatem czy musze kupic nowy panel czy jest jakas szansa na wymiane samego podswietlenia?
- gdzie dokladnie znajduje sie filtr kabinowy, dodam ze mam wersje z klima i z tego co sie doczytalem to jest na tunelu z lewej strony przy nogach. Zdjalem schowek dobralem sie do prostokatnej pokrzwz y klikoma torxami ale tam jest tzlko wezownica nagryewnicy. zatem gdzie mam szukac tego ustrojstwa.
Dzieki z gory za wszelkie odpowiedzi.
Witam - kilka drobiazgow mnie drazniacych.
Moderator: Moderatorzy
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
jesli chodzi o drugie pytanie to tu masz instrukcje:
http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... HGeGrd.pdf
moze sie okazac ze nie masz zadnego filtra kabinowego - wychodzily 2 wersje z filtrem i bez.
na pierwsze niestety nie pomoge bo nigdy nie robilem nic takiego.
http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... HGeGrd.pdf
moze sie okazac ze nie masz zadnego filtra kabinowego - wychodzily 2 wersje z filtrem i bez.
na pierwsze niestety nie pomoge bo nigdy nie robilem nic takiego.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

-
Tomek 85
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
Co do pierwszego pytania to przerabiałem u siebie to samo.
Wymontowujesz radio trzeba cały panel sterowania wyciągnąć odczepić cięgna i kostki elektryczne.
Później rozkręcić i żarówka tu mały problem bo nietypowa nigdzie nie mogłem dostać coś w stylu takiej jak od postoju wsuwana ze stykami tylko dużo mniejsza.
Znajduje się ona z przodu pod pokrętłem od regulacji wentylatora. Sprawę żarówki rozwiązałem stosując żarówkę od licznika wymontowałem z obsadki i dolutowałem te złącza do wsuwania tak aby nie było zwarcia by ciasno wchodziła w styki.
Pozdrawiam!
Wymontowujesz radio trzeba cały panel sterowania wyciągnąć odczepić cięgna i kostki elektryczne.
Później rozkręcić i żarówka tu mały problem bo nietypowa nigdzie nie mogłem dostać coś w stylu takiej jak od postoju wsuwana ze stykami tylko dużo mniejsza.
Znajduje się ona z przodu pod pokrętłem od regulacji wentylatora. Sprawę żarówki rozwiązałem stosując żarówkę od licznika wymontowałem z obsadki i dolutowałem te złącza do wsuwania tak aby nie było zwarcia by ciasno wchodziła w styki.
Pozdrawiam!
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
zarowki jak sa nietypowe to najlepiej jechac do serwisu bmw - bankowo dostaniesz.koszta nie beda az tak duze.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI