[ inne] Slabe swiatla mijania. Jakie kupic?

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

slawek44
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525td
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie

[ inne] Slabe swiatla mijania. Jakie kupic?

Post autor: slawek44 »

Jeszcze nie jest tragicznie ale chce wymienic lampy przednie. Tak patrze po allegro i nie mam pojecia co wybrac. Jesli ktos orientuje sie w temacie to niech mi pomoze w wyborze. Prosze o linki do stron ze sklepami internetowymi gdzie mozna kupic lub chociaz zobaczyc co powinienem kupic. Dodam ze cena to w okolicach 500zl. Moze oryginaly za tyle kupie? Krecą tez mnie ringi tylko nie wiem czy te led czy fflc czy cos tam. Ogolnie chce kupic dobre swiatla ktore by tez ladnie sie prezentowaly. Za kazda podpowiedz bede dozgonnie wdzieczny.
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Rocznik: 1999
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: adam-bmw »

powiem tak nie kupuj zadnych podrob typu angel eyes, black chrom, bo to tylko "ladnie" wyglada jesli cos takiego moze byc ladne, odblysniki w tych lampach sa plastikowe i jak wiadomo bardzo szybko sie wypalaja

jesli chcesz miec naprawde dobre swiatla szukaj oryginalu bosch lub hella koniecznie w soczewce

http://allegro.pl/item522770814_lampy_p ... _bosh.html

http://allegro.pl/item522759137_bmw_e36 ... ednie.html

http://allegro.pl/item529464347_lampy_d ... anioo.html
slawek44
Bywalec
Model: 525td
Województwo: Podkarpackie

Post autor: slawek44 »

Dzieki adam-bmw ale to sa uzywki a ja chce cos nowego. Mysle ze moje sa w podobnym stanie. A co sadzicie o ringach? Bo tez takowe sprawy mnie interesuja. Lub moze ktos wie jak i czym wyczyscic lampy aby lepiej swiecily
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 0:53 przez slawek44, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łosiowy
Administrator
Administrator
Seria: E65-68
Model: Nie mam
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Pomorskie

Post autor: Łosiowy »

Hej
Tu masz nowe do tego dochodzi rabat forumowy http://www.venom24.pl/advanced_search_r ... c_subcat/1 .
Pozdrawiam
Obrazek
arturos49
Bywalec
Seria: E36
Model: 325tds
Rocznik: 1995
Województwo: Lubelskie

Post autor: arturos49 »

witam.. mam pytanko ja nie chcę zmieniać lamp bo nowe orginały są za drogie a na podróby nie mogę się patrzeć... moje lampy bardzo kiepsko świecą mimo to że mam soczewki.. co zrobić jakie żarówki wstawić?? mam 55v firma krzak. co myślicie o ksenonach z allegro?
kifiu
Bywalec Wyjadacz
Seria: Opel
Model: RR P38a
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Małopolskie

Post autor: kifiu »

kolego o ksenonach jest caly watek do ktorego cie odsylam, nie robmy balaganu i nie zaczynajmy drugi raz tego samego. skoro kiepsko ci swieca to moze sprobuj wyczyscic soczewki - zabieg prosty a roznice zauwazysz.jak to nie pomoze to sprobuj kupic gdzies na szrocie uzywki oryginalne, moze znajdziesz cos w lepszym stanie niz twoje. dobrze ze nie patrzysz na podroby bo one czasem swieca gorzej niz uzywki.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów

POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI :)

Obrazek
fadrell
Świeżak
Świeżak

Post autor: fadrell »

Witam panowie :razz:
Ja kupiłem swoje autko z angel eyes i powiem szczerze to szmelc wymieniłem teraz na soczewki ZKW żaróweczki blue vision i efekt przeszedł moje oczekiwania w końcu widać drogę naprawdę polecam takie rozwiązanie a koszty nie są takie odstraszające mnie to kosztowało 300 PLN z białymi kierunkami :razz:
ODPOWIEDZ