[E34] Gaśnie kiedy chce
Moderator: Moderatorzy
-
tomekpieniadz
- Świeżak

[E34] Gaśnie kiedy chce
Autko ciężko odpala, jak już odpali pracuje i jeździ normalnie. Czasami przy niskich obrotach tak około 1tyś potrafi zapalić się wtrysk do momentu aż podniosę obroty. No i podstawowy problem który wydaje mi się być awarią pompy paliwa, ponieważ auto samo sobie czasami gaśnie i potem trzeba kręcić z 20sek aż zaskoczy. Dodam ,że jeżeli sam go zgaszę pali za jednym strzałem. Auto na tę chwilę ma niski stan paliwa w zbiorniku i odpaliłem go po dwóch latach bezruchu. Może ktoś ma jakąś podpowiedz BMW się raczej nie zajmowałem to jest pierwsza 
-
tomekpieniadz
- Świeżak

Dodam ,że filtr paliwa wymieniłem, olej i przewody przelewowe od wtrysków również. No i nie pytam o słabe odpalanie TDSa tylko chodzi mi raczej czy przyczyną tego, że auto gaśnie kiedy chce czyli czasem po 5 min. a czasem po godzinie jazdy jest (może być) uszkodzona pompa paliwa. Może ktoś miał podobny przypadek objawy są takie jakby brakło paliwa a potem po długim "kręceniu" odpala.
-
arkadius251283
- Świeżak

witam powiem ci ze moja bunia tez sobie gasla i okazalo sie ze wtrysk sterujacy jest do kitu ale skoro twoja tyle stala to tak jak radzi ci kolega wlej czyscik do ukladu paliwowego i sprawdz czy to pomoze bo jezeli nie to mozesz miec jeszcze zasyfiona pompe lub uszkodzony nastawniktomekpieniadz pisze:Dodam ,że filtr paliwa wymieniłem, olej i przewody przelewowe od wtrysków również. No i nie pytam o słabe odpalanie TDSa tylko chodzi mi raczej czy przyczyną tego, że auto gaśnie kiedy chce czyli czasem po 5 min. a czasem po godzinie jazdy jest (może być) uszkodzona pompa paliwa. Może ktoś miał podobny przypadek objawy są takie jakby brakło paliwa a potem po długim "kręceniu" odpala.