[E34] Gaśnie kiedy chce

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

tomekpieniadz
Świeżak
Świeżak

[E34] Gaśnie kiedy chce

Post autor: tomekpieniadz »

Autko ciężko odpala, jak już odpali pracuje i jeździ normalnie. Czasami przy niskich obrotach tak około 1tyś potrafi zapalić się wtrysk do momentu aż podniosę obroty. No i podstawowy problem który wydaje mi się być awarią pompy paliwa, ponieważ auto samo sobie czasami gaśnie i potem trzeba kręcić z 20sek aż zaskoczy. Dodam ,że jeżeli sam go zgaszę pali za jednym strzałem. Auto na tę chwilę ma niski stan paliwa w zbiorniku i odpaliłem go po dwóch latach bezruchu. Może ktoś ma jakąś podpowiedz BMW się raczej nie zajmowałem to jest pierwsza :)
Awatar użytkownika
biernus
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1993
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Śląskie
Kontakt:

Post autor: biernus »

No jasne. Po pierwsze wlac jakis porzadny czyscik wtryskow, zalac porzadnym paliwem. Wymienic filtr paliwa bezwzglednie, olej filtr oleju.... i mysle, ze wtedy bedzie mozna cos powiedziec o SLABYM paleniu po 2 latach stania!
Obrazek
Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl
tomekpieniadz
Świeżak
Świeżak

Post autor: tomekpieniadz »

Dodam ,że filtr paliwa wymieniłem, olej i przewody przelewowe od wtrysków również. No i nie pytam o słabe odpalanie TDSa tylko chodzi mi raczej czy przyczyną tego, że auto gaśnie kiedy chce czyli czasem po 5 min. a czasem po godzinie jazdy jest (może być) uszkodzona pompa paliwa. Może ktoś miał podobny przypadek objawy są takie jakby brakło paliwa a potem po długim "kręceniu" odpala.
dżon
Bywalec

Post autor: dżon »

Witaj. Mam ten sam problem z E39 też dulugo stalo. Jestem w trakcie rozgryzana tej zagadki jak będę mia więcej informacji t chętni się podziele.
arkadius251283
Świeżak
Świeżak

Post autor: arkadius251283 »

tomekpieniadz pisze:Dodam ,że filtr paliwa wymieniłem, olej i przewody przelewowe od wtrysków również. No i nie pytam o słabe odpalanie TDSa tylko chodzi mi raczej czy przyczyną tego, że auto gaśnie kiedy chce czyli czasem po 5 min. a czasem po godzinie jazdy jest (może być) uszkodzona pompa paliwa. Może ktoś miał podobny przypadek objawy są takie jakby brakło paliwa a potem po długim "kręceniu" odpala.
witam powiem ci ze moja bunia tez sobie gasla i okazalo sie ze wtrysk sterujacy jest do kitu ale skoro twoja tyle stala to tak jak radzi ci kolega wlej czyscik do ukladu paliwowego i sprawdz czy to pomoze bo jezeli nie to mozesz miec jeszcze zasyfiona pompe lub uszkodzony nastawnik
Awatar użytkownika
Akebono
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: Akebono »

Witam!

W moim przypadku, to, że autko samo gasło winny był czujnik położenia wału, tak długo jeździłem aż zgasło i już nie zapaliło (na środku skrzyżowania).

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ