Stukot w silniku bmw 325 tds przy dodawaniu gazu stukot się wycisza i jest nie słyszalny nie ma go wcale jedynie jest słyszakny na biegu jałowym czy ktoś miał coś podobnego?? jak tak to jak to naprawic ten stukot i klekotanie wydobywa sie z okolic kolektora POMOZCIE NIE DAWNO TO SIĘ STAŁO
sprawdziłeś stan oleju ? bo może jest mało i grają hydro ale z tego co słychać to nie jest to cykliczne tylko jak by bez przerwy nie wiem może rozrząd jak by łańcuch walił o obudowę lepiej sprawdź szybko u fachowców bo szkoda żebyś motor rozwalił
dokładnie może byc koło pasowe niedawno to przerabiałem. po odpaleniu zaczęło mi dzwonić myslałem że przestanie jak się zagrzeje jednak jak przejechałem 5 km to rozwarstwiło sie do końca i nie miałem chłodzenia i wspomagania i ładowania więc lepiej to sprawdz bo można sobie bigosu narobić:)
Witam miałem podobne stuki w silniku mojej Buniuni i po wielu opiniach ekspertów okazała się zużyta panewka oporowa i wraz z nią wał korbowy,narastało to po wciśnięciu sprzęgła!!! Teraz Buńka pięknie chodzi i jeżdze na oleju 10W/40 Mobil i zmieniam po 10tys.
ja mialem dokladnie to samo - stukanie na luzie a ustawalo po dodaniu gazu (koledzy ze zlotu w kotlinie wiedza jak bylo) - okazalo sie ze poszlo kolo pasowe na wale i ja bym od tego zaczal u ciebie.zdejmij pasek klinowy i zlookaj czy kolo nie ma luzu.