[E39] 2.5 TDS Kierownica obciera, szumi, skrzypi

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Foster
Bywalec
Kontakt:

[E39] 2.5 TDS Kierownica obciera, szumi, skrzypi

Post autor: Foster »

A więc jest to bardzo mały szczegół w samochodzie który z pewnością bardzo łatwo usunąć tylko trzeba wiedzieć jak :idea:

Jak skręcam kierownicą są ok 3 miejsca w którym dochodzi do obtarć a przy okazji do skrzypnięć. Kiedyś w Hondzie Civic udało mi się wkitrać palec i delikatnie przesmarować ten mechanizm, dzięki temu mój problem się kończył. Próbowałem się dostać do buni ale nie widzę tu wolnych "szpar" żeby to poprawić
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 13:02 przez Foster, łącznie zmieniany 1 raz.
bombellee
Bywalec

Post autor: bombellee »

Ja Ci tylko powiem ze w mojej jest ten sam problem i tez nie wiem co z tym zrobic,a jest to strasznie denerwujace!
Jarec
Bywalec

Post autor: Jarec »

U mnie to samo się dzieje. Zaczeło się jak uderzyłem w jakąś dziure, czekam tylko na czas żeby mechanik coś z tym poradzil, bo oprócz tego jeszcze kilka rzeczy się stało i zapowiada się większa naprawa po dziurze.
kefirus
Świeżak
Świeżak

Post autor: kefirus »

u mnie skrzypienie wystepuje rowniez zauwazylem jednak iz po nagrzaniu wnetrza so odpowiednio wysokiej temperatury skrzypienie ustaje, nie przypominam tez sobie aby kierownica skrzypiała mi w miesiacach letnich. Takze wydaje mi sie ze moze byc to wina materiałow z ktorych wykonana jest kierownica kurczacych sie pod wplywem niskiej temperatury
ODPOWIEDZ