Jak skręcam kierownicą są ok 3 miejsca w którym dochodzi do obtarć a przy okazji do skrzypnięć. Kiedyś w Hondzie Civic udało mi się wkitrać palec i delikatnie przesmarować ten mechanizm, dzięki temu mój problem się kończył. Próbowałem się dostać do buni ale nie widzę tu wolnych "szpar" żeby to poprawić
[E39] 2.5 TDS Kierownica obciera, szumi, skrzypi
Moderator: Moderatorzy
[E39] 2.5 TDS Kierownica obciera, szumi, skrzypi
A więc jest to bardzo mały szczegół w samochodzie który z pewnością bardzo łatwo usunąć tylko trzeba wiedzieć jak
Jak skręcam kierownicą są ok 3 miejsca w którym dochodzi do obtarć a przy okazji do skrzypnięć. Kiedyś w Hondzie Civic udało mi się wkitrać palec i delikatnie przesmarować ten mechanizm, dzięki temu mój problem się kończył. Próbowałem się dostać do buni ale nie widzę tu wolnych "szpar" żeby to poprawić
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 13:02 przez Foster, łącznie zmieniany 1 raz.
u mnie skrzypienie wystepuje rowniez zauwazylem jednak iz po nagrzaniu wnetrza so odpowiednio wysokiej temperatury skrzypienie ustaje, nie przypominam tez sobie aby kierownica skrzypiała mi w miesiacach letnich. Takze wydaje mi sie ze moze byc to wina materiałow z ktorych wykonana jest kierownica kurczacych sie pod wplywem niskiej temperatury