pompa wtryskowa do e 39 tds

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

grzecho
Świeżak
Świeżak

pompa wtryskowa do e 39 tds

Post autor: grzecho »

Cześć mam okazję kupić pompe wtryskową+wtryski z opla omegi tds czy po przekładce obejdzie się dez podłączenia kompa gość twierdzi że pompa i wtryski są w dobrym stanie cena około 1000 zeta padła mu skrzynia automat i sprzedaje na części daje gwarancję rozruchową . Napiszcie co o tym myślicie.
dżon
Bywalec

Post autor: dżon »

Witam. Witam.
Cena rzeczywiście przystępna tylko obawiam się że pompa do omegi może wymagać innego komputera. Ale nie jestem pewien. Jeżeli ktoś ma więcej wieści na ten temat to proszę o informacje. Wiem że n pewno różnią się wtryski sterujące. Opel Omega miał pompę i wtrysk taki jak bmw E34 a E 39 ma inny wtrysk sterujący inna pompę. E 34 ma wtrysk o symbolu KCA 76 a E39 ma wtrysk o symbolu KCA 95. Sam zaopatrzyłem się we wtrysk do mojego e 39 który pochodzi z e 34 ale był wyjęty z rozbitego e 39. Nie wiem jeszcze czy zda on swój egzamin z tą pompą i komputerem. Jak tylko zrobi się cieplej spróbuję obalić mit, chociaż może okazać się że nie można w tym przypadku robić mikstur. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ