[E34] nie odpala

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

pic
Świeżak
Świeżak

[E34] nie odpala

Post autor: pic »

Witam, mam nurtujący i zarazem irytujący problem z moja bmw 525 tds 93r. otóż w ostatnie mrozy samochód stał 1 noc na dworze, i rano nie chciał odpalić, po wielu próbach uruchomienia, udało się dopiero na zaciąg. dojechałem do domu i wlałem do baku trochę denaturatu, odpalał dobrze przez 2 dni po czym nie chciał odpalić stojąc w garażu 3 dnia. Mieniłem filtr paliwa i odpali, lecz teraz znów nie chce odpalić. jak próbuje kręcić to tak jakby załapywała ale nie dostaje paliwa i nie odpala. Proszę o pomoc!!!!
Awatar użytkownika
marcellchen
Bywalec Gadulec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podlaskie

Post autor: marcellchen »

pic, moze pompka w baku odmawia wspolpracy .... cos o tym wiem ..... u mnie ona pryey pare miesiecy padala - z miesiaca na miesiac coraz gorzej palil .... pierw co 10 dzien sie burzyla a potem co 5 ... a potem juz codziennie bylo mordowanie sie .... wymienilem te glupia pompke we wrzesniu i do dzis pali od strzala jak kiedys !! i od tamtego czasu juz nie schodze z poziomem paliwa do rezerwy ... jak widze ze wskazowka zbliza sie do 15L to na stacje ... bo odkrylem ze jak jezdzisz na rezerwie to ta pompka kreci nonstop .... jezdzilem bez kanapy tylniej z bratem ... pierw bez rezerwy i pompka nie pracuje normalnie podczas jazdy, tylko podczas rozruchu ..... a jak sie wlacza rezerwa to wlacza sie pompka .... i tak sobie jedziesz i pompka pompuje nonstop ..... a na rezerwie zrobisz duzo, oj duzo km ... i ta pompka nonstop biega ... temu od czasu wymiany pompki mam taka praktyke ze nie jezdze na rezerwie
Obrazek
andrzejpaluch2
Bywalec

Post autor: andrzejpaluch2 »

Też jest wazne co masz w baku. Nie zawsze wymiana filtra pomaga. Ja musiałem płukać zbiornik. Pomyśl - moe pomoże
Jędrek- uzalezniony od żony i beci
ODPOWIEDZ