pompa zbiornika paliwa

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
krzysztoftds
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

pompa zbiornika paliwa

Post autor: krzysztoftds »

Witajcie. Ponieważ jestem tu "świeży" i dopiero zapoznaje się z plusami i minusami TDS-ów (Bunia kupiona 3 miechy temu) liczę na Waszą podpowiedź gdzie szukać rozwiązania. Moje kłopoty zaczęły się kiedy temperatura powietrza spadła do minus 20 stopni C. Jak wspominałem jestem nowy w temacie diesla , a co za tym idzie brak mi wiedzy co wolno a co nie. No ale do brzegu :) otóż postanowiłem tankować moją Bunię na Bydgoskiej stacji Carrefura ... pewnie domyślacie się już dalszego ciągu. Tak kiedy temperatura spadła na dobre mój wynalazek przestał chodzić jak zegarek. Zdarzały się gaśnięcia w trakcie jazdy , kłopoty z odpalaniem itd ... Udałem się więc do zaufanego mechanika który wymienił filtr paliwa i polecił mi zatankować dobre paliwo. Problemy ustały , tak mi się wydawało. upłynęły jakieś 2 tygodnie i problem odezwał się ponownie , ale tylko wtedy kiedy wskaźnik paliwa spada w okolice 15-20 litrów. Odczuwam chwilowy spadek mocy i problemy z nabraniem prędkości. Niewiele się zastanawiając pojechałem na stację shella zalałem jakieś 30 litrów i dolałem środka do czyszczenia wtrysków czarny STP. Ponad to wydaje mi się że nie słyszę już tej pompki w zbiorniku ,jestem pewien że wcześniej buczała po przekręceniu kluczyka. Problem jakby trochę ustąpił teraz rzadko kiedy ale jednak występuje. Macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 sty 2009, 14:16 przez krzysztoftds, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2010
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

Zapoznaj się z regulaminem i zmień temat.
W przeciwnym wypadku post zostanie skasowany
bmw-inpa.pl

Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Awatar użytkownika
marcellchen
Bywalec Gadulec
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podlaskie

Post autor: marcellchen »

krzysztoftds, padla Ci pompka paliwa w zbiorniku ..... a i powiem Ci nigdy nie lej nic do czyszczenia wtryskow ...... ja wlalem z nadzieja na jakies lepsze osiagi .... i wiesz co ?? 2 wtryski zaczely sie pocic a wtrysk sterujacy zaczalc .... a wlalem butelke na caly z biornik i dziga do Wiednia z Bialegostoku .... a potem efekty .... nawet nie wiesz jak zaluje ..... mialo byc lepiej mimo ze nie bylo zzle ... a zrobilo sie tragicznie ... wymiana i jest ok ... a co do Twojego przydaku to wymieniaj pompke, albo przed wymiana sprawdz jak wyglada sitko smoka ... moze sie zatkalo, ja zanim kupilem sobie nowa pompke to pierw wykrecilem stara i chcialem wymyc sitko smoka ale bylo ok .... pompka krecila nawet fajnie ale co z tego jak nie miala cisnienia pracy ....
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysztoftds
Bywalec
Model: 525tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: krzysztoftds »

no dzięki tak stawiałem pobujam się jeszcze parę dni i zobaczę może sama zaskoczy jak nie to zrobię jak radzisz :)
Zablokowany