Witam prosze o pomoc
auto ciezko palilo aku padl byl juz stary wymienilem go ale zanim sie to stalo pare razy palilem go z kabli
po czym wczoraj rano wsiadam do auta cche odpalic i nic kapletnie nic nawet nie proboje go chycic
pomyslalem moze malo paliwa wlalem jescze troche teraz jest okolo 30l na wskazniku pomyslalem moze ze pompa paliwa w zbiorniku padla wykrecilem ja przekrecilem zaplon i faktycznie nie bylo jej slychac kupilem nowa zalozylem dzis zanim to poskrecalem posluchalem przy przekreconym zaplonie czy ja slychac i dziala jak szalona pompuje paliwo ladnie
poskladalem wszystko do kupy chce odpalic i ................. dalej nawet go nie ruszy
podsumuwujac
auto palilem z kabli , zawsze po nocy ciezko szlo nie zaskakiwal odrazu az w koncu palilo pozniej juz ok do nastepnego poranka
pompa paliwa wymieniona
auto stoi pod blokiem i sasiad za kazdym razem gada ze wtryski leja i nie odpala
pomocy i dzieki
[E39] CIEZKO ODPALA RANO AZ W KONCU WOGOLE
Moderator: Moderatorzy
-
tomek-tarnow
- Bywalec
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Sprawdź bezpiecznik świec żarowych. U mnie pare razy upaliło przy odpalaniu z kabli.
Jak będzie ok, to zepnij rozrusznik na krótko, może po prostu padło mu się od tego odpalania. Jak nie to podpiąłbym pod kompa.
Jak będzie ok, to zepnij rozrusznik na krótko, może po prostu padło mu się od tego odpalania. Jak nie to podpiąłbym pod kompa.
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
-
tomek-tarnow
- Bywalec
a gdzie jest ten bezpiecznik ?? rozrusznik kreci jak nalezy a czy mimo to moze byc padniety ??
Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 17:11 przez tomek-tarnow, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Skoro kręci to raczej jest git.
Bezpiecznik w E34 jest pod maską, od strony pasażera pomiędzy kompem silnika a ABSu.
Bezpiecznik w E34 jest pod maską, od strony pasażera pomiędzy kompem silnika a ABSu.
bmw-inpa.pl
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
-
tomek-tarnow
- Bywalec
- Bagor
- Bywalec Gadulec
- Seria: E30
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1990
- Województwo: Mazowieckie
Prawdopodobnie uszkodziłeś sterownik silnika przez odpalanie z kabli. Jak je podłączałeś?
Trzeba podłączać plusową klemę dawcy do plusowej klemy biorcy, minusową klemę dawcy do masy samochodu biorcy. Nie można podłączać minusowej klemy dawcy do minusowej klemy biorcy. Musi być do masy.
Trzeba podłączać plusową klemę dawcy do plusowej klemy biorcy, minusową klemę dawcy do masy samochodu biorcy. Nie można podłączać minusowej klemy dawcy do minusowej klemy biorcy. Musi być do masy.
Chiptuning silników BMW: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316
-
tomek-tarnow
- Bywalec
-
tomek_olecko
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 318tds
- Rocznik: 1995