Witam. Temat co prawda walkowany setki razy, ale moze opisze swoj problem.
TDS jak to TDS zimny pali na dotyk, cieply nie koniecznie. W moim przypadku tak jest ze cieply pali na dotyk a zimny pali dopiero po 2-3 kreceniu, a krecenie trwa po 5-10 sekund. Zastanawialem sie zeby kupic taka pseudo witaminke do TDS-ow z Allegro. Poczytalem troche na forum i ktos tam pisal o tym zeby poprostu wpiac sie w kabelek od czujnika temperatury silnika i pociagnac wlacznik/wylacznik do srodka autka, zeby odlaczyc prad od czujnika i oszukac komputer co do temperatury silnika. Dzisiaj zajzalem pod maske bo chcialem zrobic ten wlacznik, z ciekawosci otworzylem skrzynke tam gdzie komp siedzi i ku mojemu zdziwieniu zobaczylem tak takie cudo z Allegro. co prawda moj TDS za kazdym razem grzeje swiece, ale niestety na cieplym silniku nie pali za dobrze. I tu moje pytanie: skoro mam takie cudo z allegro zamontowane i swiece grzeja za kazdym razem, a na cieplym nie pali to co mam teraz zrobic. Na nowa pompe mnie nie stac, a regeneracja tez duzo kosztuje. Prosze was o pomoc moze ktos cos z was wymysli?
Pozdrawiam
Cieply ciezko pali!! HELP
Moderator: Moderatorzy
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Możesz spróbować z kątem wtrysku ale imho to nic nie da, głowiczka pompy już wysiadła.
Było poruszane wiele razy.
Temat zamykam.
Było poruszane wiele razy.
Temat zamykam.
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!