Koledzy szukam szukam i nie mogę na nic trafić.A mianowicie ostatnio stało się tak że na dolnych obrotach tak od 1000 do 2500 ciągnie jak traktor.Strasznie zamulona nie ma wo gule siły,a od 2500 do końca idzie jak rakieta.Co to może być.Może jest już taki temat ale nic nie znalazłem.Proszę o jakąś radę,zanim wykasują mój temat.Pozdro
[ Dodano: Sro Cze 17, 2009 4:45 pm ]
Nie wiem co sie stalo ale naprawila sie sama.
brak macy
Moderator: Moderatorzy
-
klopot89r
- Świeżak

- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubelskie
brak macy
Auto dymi w trakcie osiągania 2.5tyś obrotów??? Bo jeżeli dymi a po przekroczeniu 2.5tyś obotów przestaje to może być zapchana przepustnica przez którą wpada powietrze z turbiny do kolektora sącego. Np u mnie tak było że była cała zapchana sadzą. wyczyściłem włożyłem i problem znikł.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
brak macy
W E34 TDS nie ma żadnej przepustnicy... ani nic co by ją przypominało.
-
klopot89r
- Świeżak

- Seria: E39
- Rocznik: 1997
- Województwo: Lubelskie
brak macy
A na przewodzie gumowym do kolektrora sącego idzie takie ustrojstrojstwo i mi się wydaje że to jakaś przepustnica albo zawór. Jest przymocowany na początku wejścia powietrza do kolektora sącego. jak znajdę chwilę to Ci mogę wysłać zdjęcie, ale dziś nie obiecuje...
-
Jeta
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1996
- Województwo: Mazowieckie
brak macy
w E34 TDS również nie ma przepływomierza ...
a wracając do tematu może po prostu kiepskie paliwo zalałeś. Ja teraz też tak mam,bo zalalem zwykłego diesla na trasie i samochód ma mula do 2000tys rpm
a wracając do tematu może po prostu kiepskie paliwo zalałeś. Ja teraz też tak mam,bo zalalem zwykłego diesla na trasie i samochód ma mula do 2000tys rpm