[E34] gasnie po zmianie biegu
Moderator: Moderatorzy
-
SMIALEK77
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1993
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Zachodniopomorskie
[E34] gasnie po zmianie biegu
WITAM WSZYSTKICH!!! pierwszy pisze temat , a co za tym idzie mam mały problem z bunią e 34 525 tds automat . Więc po odpaleniu silnika i wrzuceniu r a pózniej d czasami zgaśnie mam wrażenie jak by skrzynka miała mało oleju , czy jest to możliwe żeby zachowywała się w ten sposób. Nie wiem jak szukać przyczyny,może ktoś z was wie na ten temat . pozdrawiam.
śmiałek77
- TONY
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1995
- Województwo: Pomorskie
Proponuje zacząć od przeczyszczenia nastawnika pompy wtryskowej.
----------<<<ÅšMIGÅO POTRAFI WKRĘCIĆ>>>-----------
http://www.bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=928
http://www.bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=928
-
SMIALEK77
- Świeżak

- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1993
- Województwo: Zachodniopomorskie
Panowie dzisiaj zatankowałem po korek i obiawy ustały cholera wie o co w tym chodzi a co do nastawnika to chyba zaczne od niego, ale u mnie pali normalnie na ciepłym jak i na zimnym chodzi normalnie i nie kopci.Tylko jedno mi chodzi po głowie ja mam bunie z 94r i nie wiem jaki mam nastawnik.
[ Dodano: Sro Cze 10, 2009 12:12 am ]
I znów obiawy wróciły ze zdwojoną siłą , jutro jade na serwis i napisze co to za przyczyna która psuje tyle krwi i szarpie nerwy.
[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 10:35 am ]
Witam!!! KAFAREK miałeś racje co do pompy- zdycha , panowie na serwisie po sprawdzeniu stwierdzili że pompa ma za wysoką temp. pracy i to jest przyczyną tych obiawów.co do nastawnika z nim jest wszystko ok.Powiedział mi mechanik że nastąpiło to po zalaniu mocno zasiarczonego paliwa. ale cały świat wie że polak wszystko potrafi , więc mechanik pomyślał i zmienił mi na kompie kąt wtrysku o 2 stopnie teraz jeżdzi i nie gaśnie tylko czasami sobie zakuleje na postoju, można tak jeżdzić niewiadomo jak długo ale musze zacząć szukać powoli pompy.Pozdrawiam Wszystkich.
[ Dodano: Sro Cze 10, 2009 12:12 am ]
I znów obiawy wróciły ze zdwojoną siłą , jutro jade na serwis i napisze co to za przyczyna która psuje tyle krwi i szarpie nerwy.
[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 10:35 am ]
Witam!!! KAFAREK miałeś racje co do pompy- zdycha , panowie na serwisie po sprawdzeniu stwierdzili że pompa ma za wysoką temp. pracy i to jest przyczyną tych obiawów.co do nastawnika z nim jest wszystko ok.Powiedział mi mechanik że nastąpiło to po zalaniu mocno zasiarczonego paliwa. ale cały świat wie że polak wszystko potrafi , więc mechanik pomyślał i zmienił mi na kompie kąt wtrysku o 2 stopnie teraz jeżdzi i nie gaśnie tylko czasami sobie zakuleje na postoju, można tak jeżdzić niewiadomo jak długo ale musze zacząć szukać powoli pompy.Pozdrawiam Wszystkich.
śmiałek77