Jak otworzyć tylnią szybę ?

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

byq47
Bywalec

Jak otworzyć tylnią szybę ?

Post autor: byq47 »

Siem. Mam problem moje autko to BMW 525 E34 Touring i chciałbym się dowiedzieć jak otworzyć tylną szybę w klapie bagażnika ? Aha sorki że to samo w tym temacie ale gdy otworze szyberdach to się on nie zamyka nic się nie dzieje , koledzy mówią że to jakaś korbka hmm ? Dzięki za odpowiedz
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: adam-bmw »

co do tylnej szyby to w prawo od tego przycisku od tylnej klapy masz taki sam od szyby, a co do szybra to taką korbką zamyka się awaryjnie, jak elektryka padnie. zobaczy czy masz zaprogramowany szyber otwierając przytrzymaj przycisk aż do całkowitego otwarcia, a jak będziesz chciał zamknąć to powinien ruszyć po dość długim przytrzymaniu
byq47
Bywalec

Post autor: byq47 »

i teraz mam problem bo gdy chce otworzyć tą tylną szybę nic się nie dzieje tzn wciskam i nie czuje oporu tak jak otwieram całą klapę
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: adam-bmw »

no bo oporu dużego nie poczujesz tak jest mikro włącznik, a klapa ma wybijak elektromechaniczny. najlepiej jak zdejmiesz plastik z klapy i zobacz czy prąd dochodzi do przycisku i tego wybijaka, jeśli nie to stawiam że przewody pomiędzy słupkiem a klapą się złamały
ODPOWIEDZ