[E39] Zapalające się RINGI

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

jozek38
Bywalec

[E39] Zapalające się RINGI

Post autor: jozek38 »

Mam problem.
Jestem od kilku miesięcy właścicielem BMW e 39 TDS 2500. Mój problem polega na tym, że w czasie podgrzewania świec przed uruchomieniem silnika ZAPALAJĄ SIĘ ( PEŁGAJĄ ) ringi zamontowane w światłach samochodu. Po uruchomieniu silnika nic się nie dzieje. Zapalam światła normalnie i nic nie jest sygnalizowane. Może ktoś się spotkał z tym zjawiskiem u siebie, bardzo proszę o poradę, jeśli temu zapobiegł.
A może to nie jest żaden problem? :sad:
Z pozdrowieniami JK

//Post edytowany przez Wojtek_blekitny
Na przyszłość proszę o regulaminowe tytułowanie tematów, jak również stosowanie się do zasad pisowni [ew. bez znaków diakrytycznych].
Loona Thic
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 530d
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Śląskie

Zpalajace sie RINGI

Post autor: Loona Thic »

Wyraź się jasniej, co to znaczy PYŁGAJĄ?
Jakie dokładnie masz światła przednie?
Który masz rok produkcji auta?
Rozumiem, że w momencie jak przekręcisz kluczyk w stacyjce to w tym momencie zapalają Ci się ŚWIATŁA POSTOJOWE? Czy pokrętło od świateł masz przekręcone na "ZERO" ?
elvis
zbanowany
zbanowany

Zpalajace sie RINGI

Post autor: elvis »

To jest normalne ,zapewne masz zamontowane nieoryginalne ringi tak jak ja w e38 ,mrugają dlatego ,że komp pokładowy sprawdza obwody , na pewno nie zauważyłes ,ale komp cały czas te obwody sprawdza ,ale potem z mniejszą częstotliwością.

Po prostu gdybyś miał w postojówkach normalne żarówki to nie było by tego widac ,bo sie nie zdążą zaswiecić.

Reasumując wszystko gra 8)
ODPOWIEDZ