proszę o pomoc problem z odpalaniem bmw e34 2.4 td

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

sebek243
Świeżak
Świeżak

proszę o pomoc problem z odpalaniem bmw e34 2.4 td

Post autor: sebek243 »

witam wszystkich bardzo serdecznie może tu znajde pomoc na moje problemy z moją bmw problem wygląda następująco od jakiegoś czasu przy odpalaniu auta (ale nie zawsze) nie świeci sie kontrolka wtrysku ona się żaży ale po paru razach włączania zapłonu świeci się dobrze i można odpalić (niekiedy zgaśnie po 2 sekundach) i muszę próbować jeszcze raz jak nie zgaśnie juź chodzi bez zastrzeżeń w książce obsługi pojazdu pisze że to może być woda w filtrze paliwa ale nie wiem jak się do tego zabrać a wiem że jak pojade do mechanika wymyślą takie rzeczy że szok po odpaleniu obroty wszystko ok czekam na odpowiedz jeśli ktoś miał podobny problem z góry dzięki seba z gdyni
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2009, 14:40 przez sebek243, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: adam-bmw »

w 2.4 filtry miały separator i czujnik wody w paliwie wkręcany od spodu filtra, jak masz kasę wymień filtr tylko czujnik przełóż, jak kasy brak to weź jakieś korytko odepnij czujnik od kostki i wykręć sam czujnik z filtra, do korytka zleci woda no i oczywiście ropa znajdująca się w filtrze. na koniec wkręć czujnik podepnij kostkę i zobacz czy wszystko ok
sebek243
Świeżak
Świeżak

re

Post autor: sebek243 »

myśłisz że to jest problem tego mojego odpalania? i tej kontrolki która się żaży? pozdro
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: adam-bmw »

na początek sprawdz ten filtr i możesz zobaczyć czy kabelek od wtrysku sterującego jest cały, bo jak miałem 2.4 td to ukruszył się przy wtyczce i nie zawsze kontrolka świeciła
ODPOWIEDZ