Witam. Mam problem ze swoją becią E39 525tds z 1997 r. Mianowicie: na ciepłym silniku czasami trzeba było dłużej zakręcić żeby zapaliła - ok. 10 sek. - a potem chmura dymu. czytałem trochę na forach i widzę że nie tylko ja mam taki problem. A co najgorsze, wczoraj wyświetlił mi się komunikat EINSPRITZANLAGE czyli "sprawdź urządzenie wtryskowe". Samochód normalnie odpala, silnik równo pracuje, na obroty też wchodzi bez zarzutów. Tylko jakby mocy trochę jej zbrakło. Jakby turbo sie nie włączało. Prośba - niech ktoś się odezwie.
[ Dodano: Nie Kwi 06, 2008 9:56 pm ]
Witam. Mam problem ze swoją becią E39 525tds z 1997 r. Mianowicie: na ciepłym silniku czasami trzeba było dłużej zakręcić żeby zapaliła - ok. 10 sek. - a potem chmura dymu. czytałem trochę na forach i widzę że nie tylko ja mam taki problem. A co najgorsze, wczoraj wyświetlił mi się komunikat EINSPRITZANLAGE czyli "sprawdź urządzenie wtryskowe". Samochód normalnie odpala, silnik równo pracuje, na obroty też wchodzi bez zarzutów. Tylko jakby mocy trochę jej zbrakło. Jakby turbo sie nie włączało. Prośba - niech ktoś się odezwie.
[ Dodano: Nie Kwi 06, 2008 9:56 pm ]
ta nieszczęsna pompa
Moderator: Moderatorzy
Dzięki za wskazówki
[ Dodano: Pon Kwi 07, 2008 5:46 am ]
Jeszcze jedno pytanie. Zauważyłem, że pod samochodem jest plama ropy? I ten komunikat na komputerze cały czas się świeci: EINSPRITZANLAGE - sprawdź urządz. wtrysk. Skąd to może cieknąc. Jestem w pracy i nie wiem czy tak można jechać. Proszę o pilna odpowiedź.
[ Dodano: Pon Kwi 07, 2008 5:46 am ]
Jeszcze jedno pytanie. Zauważyłem, że pod samochodem jest plama ropy? I ten komunikat na komputerze cały czas się świeci: EINSPRITZANLAGE - sprawdź urządz. wtrysk. Skąd to może cieknąc. Jestem w pracy i nie wiem czy tak można jechać. Proszę o pilna odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2008, 8:38 przez OuB, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłem u mechanika i okazało się, że to chyba nie z pompy. Na 2 wtryskach jak zdjęliśmy osłonę silnika była ropa, jeden z wężyków przelewowych pomiędzy wtryskiwaczami był przetarty. Wymieniliśmy wszystkie i nadal wyskakuje komunikat na kompie. Po podłączeniu do komputera wyskoczył błąd - sensor air. Musze kupić wtrysk z cewką sterującą.
Ps.
Mam nadzieje, że to nie z tej nieszczęsnej pompy cieknie.
Pytanie. Jakie by były objawy gdyby to pompa szwankowała bądź była nieszczelna.
Ps.
Mam nadzieje, że to nie z tej nieszczęsnej pompy cieknie.
Pytanie. Jakie by były objawy gdyby to pompa szwankowała bądź była nieszczelna.