[E34] Nie zapala po remoncie silnika migaja awaryjne
Moderator: Moderatorzy
-
dwiepapatki
- Świeżak

[E34] Nie zapala po remoncie silnika migaja awaryjne
Witam mam bmw 525 tds remontowany byl silnik nowa glowica blok tloki przy probie odpalenia zapalaja sie swiatla awaryjne i mrygaja , rozrusznik kreci ale samochod nie odpala. Co robic prosze o pomoc
- 2Ya
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Re: [E34] Nie zapala po remoncie silnika migaja awaryjne
A czy tak jest prawidłowo:
Jesli po odpięciu akumulatora i późniejszym podpięciu włączaja sie światła awaryjne ?Tak samo jak akuma jest słaba i usiłowałbym zapalić to włączają się awaryjne.
Mam ori alarm,który zresztą odmówił współpracy z niewiadomych dla mnie przyczyn.
Z tym,że auto normalnie odpala itd.,tak samo po wypięciu modułu przekaźnikowego i komfortu lub modułu alarmu załaczają się awaryjne ale w tym przypadku zaświeca sie dioda lub czasem mruży (przygaszona),od alarmu na kokpicie.
O co kaman ?
Moduł alarmu podmieniałem i jak było tak jest
Jesli po odpięciu akumulatora i późniejszym podpięciu włączaja sie światła awaryjne ?Tak samo jak akuma jest słaba i usiłowałbym zapalić to włączają się awaryjne.
Mam ori alarm,który zresztą odmówił współpracy z niewiadomych dla mnie przyczyn.
Z tym,że auto normalnie odpala itd.,tak samo po wypięciu modułu przekaźnikowego i komfortu lub modułu alarmu załaczają się awaryjne ale w tym przypadku zaświeca sie dioda lub czasem mruży (przygaszona),od alarmu na kokpicie.
O co kaman ?
Moduł alarmu podmieniałem i jak było tak jest